EYT düzenlemesinde son adıma gelindi! O tarihe dikkat

Dilekçeleri hazır bekleyen EYT’lilerin nasıl bir yol harcayacağı ortaya çıktı. EYT düzenlemesinin 5 adımda yasallaşacağı öğrenilirken; açıklama AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) sıcak gündemlerinden biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, şimdilerde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor. Önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’na gelecek olan EYT düzenlemesinde yasalaşma adımları belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, EYT düzenlemesinin detaylarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Merak ile beklenilen EYT düzenlemesinin onay tarihi belli oldu. Bu hafta içerisinde TBMM’nin gündemine gelecek olan EYT düzenlemesi kapsamına değinen Muhammet Emin Akbaşoğlu, kafalardaki soru işaretlerini giderdi. Prim ve çalışma yılı şartı ortaya çıkan EYT düzenlemesinde yaş sınırı aranmayacakken; kapsamdan yararlanabilecek olan kişi sayısı da ortaya çıktı. İşte EYT düzenlemesine ilişkin tüm detaylar…

RESMİ GAZETE İLE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Sıcak gelişmelerin yaşandığı EYT düzenlemesinde kanun teklifi metinlerinin yazılması süreci tamamlandı. Şimdilerde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan EYT düzenlemesi, 7 Şubat 2023 Salı günü TBMM Genel Kurulu’na sunulacak. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak olan EYT düzenlemesi, ardından Resmi Gazete yayımı ile yürürlüğe girecek.

EYT düzenlemesine ilişkin teklif, ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ adıyla TBMM’ye geldi. Konuya ilişkin ilk açıklama ise AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Kademeli prim sistemi iddialarını yalanlayan Akbaşoğlu, “Kanun teklifiyle kademeli prim sistemi getirildiği şeklindeki söylem yalan, iftira” diye konuştu.

EYT DÜZENLEMESİNİN KAPSAMI AYNI

EYT düzenlemesinde son adıma gelindi! O tarihe dikkat

Açıklamasının devamında; “Arzu eden SGK'ye bizzat gidip başvuru yapabileceği gibi posta yoluyla da başvuru yapabilme imkanı söz konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bunu kamuoyuna duyuracaktır. Bunun teknik altyapı çalışması da yapıldı. EYT'liler 1 Mart'tan itibaren emeklilik maaşını almaya hak kazanabilecekler” diyen Akbaşoğlu, EYT’nin şubat ayı içerisinde yasalaşacağını teyit etmiş oldu. Öte yandan EYT’nin kapsamı da netleşti.

5 milyona yakın vatandaşın emekli olabileceği EYT kapsamında ilk olarak 2,2 milyon vatandaş istediği an emekli olabilecek. Yasadan 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi olup da prim ve hizmet yılı şartını yerine getirenler yararlanabilecek.

EYT düzenlemesinde son adıma gelindi! O tarihe dikkat ile ilgili etiketler EYT Resmi Gazete TBMM emeklilik
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.