EYT düzenlemesi an itibariyle TBMM gündeminde! İşte detaylar

EYT düzenlemesi beklendiği üzere TBMM’ye geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin detaylarını anlatan isim oldu. İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerine uzunca süre çalıştığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan kişilerin yasa değişikliğine takılıp emekli olamamasından doğan mağduriyetin giderilmesi amaçlanmıştı. Öyle de oldu. Yaş şartı bulundurmayan EYT düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) an itibariyle geldi.

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan kişilerin tıpkı eski yasadaki gibi gün ve çalışma yılına dayanarak emekli olmasını sağlayacak olan EYT düzenlemesinin bir süredir TBMM’den geçerek, yasalaşması bekleniyordu. AK Parti grubunun imza için incelemeye aldığı EYT düzenlemesi, nihayet imzadan çıktı ve TBMM’ye gönderildi. Şu an ilgili komisyonda olan EYT düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu’na gelmesine sayılı günler kala, düzenlemedeki bazı detaylar dikkat çekti.

EYT’DE 10 GÜN KURALINA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

EYT düzenlemesi an itibariyle TBMM gündeminde! İşte detaylar

TBMM’ye sunulan EYT düzenlemesine ilişkin tüm detaylar, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Basına konuya ilişkin detayları aktaran Akbaşoğlu, hazırlanan taslak metindeki maddelerden bahsetti. Dikkat çeken madde ise, özellikle emekli olup da aynı iş yerinde çalışmak isteyenler ile ilgili çıktı.

Hazırlanan metne göre, EYT ile emekli olanların 10 gün içeresinde aynı iş yerinde çalışmaya başlamaları halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bahsettiği yüzde 5 oranındaki sosyal güvenlik destek primi indiriminden yararlanabileceği öğrenildi. Aksi takdirde bu indirim sağlanmayacak.

ŞUBAT AYI İÇERİSİNDE TBMM GENEL KURULU’NA GELECEK

Öte yandan EYT düzenlemesi ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de ne zaman yasalaştırılacağı. Zira pek çok EYT kapsamındaki borçlanması için çoktan borca girdi. Buna ilişkin de açıklamalar yapan Akbaşoğlu, şubat ayına işaret etti.

Bir aksilik olmaması ve taslak metnin aynen onaylanması halinde şubat ayında yasalaşacak olan EYT düzenlemesi kapsamında aynı ay içerisinde emeklilik başvurusu dilekçeleri alınacak. Bu bağlamda EYT kapsamında emekli olacaklar, daha önce Bakan Bilgin’in işaret ettiği gibi ilk maaşlarını mart ayında alabilecek.

EYT düzenlemesi an itibariyle TBMM gündeminde! İşte detaylar ile ilgili etiketler EYT TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.