Staj ve çıraklık mağdurlarına EYT müjdesi! SGK Uzmanı umut dağıttı...

SGK uzmanından staj ve çıraklık mağdurlarını ilgilendiren şok edici bir haber geldi. Özgür Erdursun, Türk modeli olan EYT açıklaması ile sosyal medya üzerinden umut dağıttı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Meclis’e gelmesi gündemde olan yeni EYT yasası ile staj ve çıraklık mağdurlarını az da olsa umutlandırdı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Erdursun, yeni EYT formüllerinden bazı maddeleri gündeme taşıdı.

EYT yasası çıktığı takdirde emekli olabilecek kişiler hakkında bazı değerlendirmelerde bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Türk modeli EYT formülü ile çözüm getirilebileceğinden söz etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan staj ve çırak mağdurları açıklaması bomba etkisi yarattı.

Staj Sigortası Başlangıç Sayılacak Mı?

9 Eylül 199 tarihi ve öncesinde işe giriş yapan sigortalılar otomatik olarak EYT kapsamında yer alacak. Ancak bir çok kişi e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirdikleri sigortalılık süresi sorgulaması sonucunda yanılgıya düştüler. Bu ekranda sigorta sorgulamasında yanlış ekranlar kullanıldı.

4A tescil başlangıç tarihi ile hizmete başlama tarihi farklı olan kişiler otomatik olarak EYT kapsamı dışarısında kaldı. 4A tescil tarihi 1999 ve öncesi olan kişiler hizmete başlama tarihi bu tarihten sonra ise kapsama alınmadı.

Çünkü staj sigortası ve çıraklık sigortası yapılan kişiler prim ödenmediği için EYT kapsamına alınmadı. Konu hakkında görüş bildiren SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan "Stajyer ve çırak olarak başlamış, sigorta kartını almış ama şimdi bu sigorta kartı şimdi işe yaramıyor diyorsunuz. E o zaman neden bu kartı verdiniz? Bakan Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. Açıklamasında staj ve çıraklık mağdurları için de bir çalışmamız var demişti. Buradan bunu da duyurmuş olalım. Yani çalışma var belki EYT ile beraber bunu da çözerler" ifadelerine yer verdi.

Staj ve çıraklık mağdurlarına EYT müjdesi! SGK Uzmanı umut dağıttı... ile ilgili etiketler EYT Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.