Eylül 2020 TÜİK TEFE TÜFE enflasyon ne kadar oldu? Ekim ayı kiralara kaç TL ne kadar zam geldi?

Eylül 2020 TÜİK TEFE TÜFE enflasyon ne kadar oldu? Ekim ayı kiralara kaç TL ne kadar zam geldi? Eylül 2020 ayı TÜİK TEFE TÜFE oranları merak konusu oldu. Ekim ayı için enflasyon rakamlarının açıklanması merakla beklenirken kiralara ne kadar zam geldiği ve ev sahiplerinin kiraya neden zam yapabileceği de araştırılmaya başlandı.

2020 TÜİK enflasyon oranları merakla bekleniyor. 2020 Eylül ayı enflasyon rakamları vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam edilirken Merkez Bankası da enflasyon öncesinde beklenti anketini açıklayarak az da olsa ipucu vermeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın 2020 yılı Eylül ayı Beklenti Anketi'ne göre, Ağustos'ta yüzde 0,92 olan Eylül ayı TÜFE beklentisi, bu anket döneminde yüzde 1,07 oldu.

2020 TÜİK TEFE TÜFE ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI MI?

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %0,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,33, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,75 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,47 artış gerçekleşti.

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE OLMUŞTU?

Mevcut kira bedeli: 1.000 LİRA
Zam oranı: yüzde: %11,77
Zam bedeli: 112 TL
Zamlı kira bedeli: 1.112 TL

Eylül 2020 TÜİK TEFE TÜFE enflasyon ne kadar oldu? Ekim ayı kiralara kaç TL ne kadar zam geldi?

KİRA ARTIŞ ORANLARI NASIL HESAPLANIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz yılın Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor.

Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor.

TÜFE VE TEFE NEDİR?

TÜFE (Tüketici fiyatları endeksi) tipik bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grubunun fiyatlarındaki ortalama değişimleri gösteren bir ölçüttür. Toptan Eşya Fiyat Endeksi'nin kısaltılışı olan TEFE Türkiye İstatistik Kurumu tarafından (TÜİK) hesaplanmaktadır.

 

Eylül 2020 TÜİK TEFE TÜFE enflasyon ne kadar oldu? Ekim ayı kiralara kaç TL ne kadar zam geldi? ile ilgili etiketler Eylül Ekim TÜFE zam enflasyon tefe kira
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.