Evsiz kalan hayat kadınlarına Türk oteli kapı açtı

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınayla boğuşan ülkeler arasında yer alan Almanya'da, krizi aşmak için herkes elinden geldiğince adım atıyor. Son olarak hiçbir işi olmayan evsizler ile gerekli yasal belgeleri olmadığı için ‘tek çalışan’ olarak vergisini vermeyen hayat kadınları sokaklarda kaldı. Frankfurt'ta yaşamını sürdüren bir Türk ise kadınlara kapılarını açtı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Almanya’nın Frankfurt şehrinde Hüseyin Adalı’nın sahibi olduğu Hotel Franken, sokakta kalan ve koronavirüs nedeniyle çalışamayan seks işçilerine kapılarını açtı. Salgın boyunca otelde masraflar için çok cüzi miktar ödeniyor, bu imkanı olmayanlar da ücretsiz konaklıyor.

'BİR SÜRE ÜCRETSİZ KALACAKLAR'

Konuyla ilgili konuşan Adalı, “Toplumun her kesimi zorda. Bu toplumsal yaradır ve sokakların gerçeğidir. Biz de elimizi uzattık. Çok yardıma ihtiyacı olduğu için arayanlar da oldu. Gelip bir süre ücretsiz kalabileceklerini söyledik. Şu anda 10’a yakın kişiye destek veriyoruz” dedi.

ÜNLÜ ŞARKICI DA DEVREDE

Alman şarkıcı Andrea Berg ise ailesinin otelini hastalara açtı. Rems-Murr bölgesindeki Sonnenhof isimli 260 yataklı lüks otelin 100 yatağı, corona hastalarının rehabilitasyonu için ayrıldı. Tedavisi biten bakıma muhtaç hastalar otelde ücretsiz kalacak.

HAMBURG'DA ASKIDA EKMEK MODELİ

Hamburg‘un Eimsbüttel bölgesinde bir futbol sahasının kenarındaki çitlere, yiyecek dolu paketler asılıyor.

Evsiz kalan hayat kadınlarına Türk oteli kapı açtı

Türkiye'deki askıda ekmek modeline benzeyen uygulamada evsizler ve ihtiyacı olanlar gelip istediğini alıyor. Aynı uygulama hızla Almanya'nın diğer kentlerine de yayıldı.

Evsiz kalan hayat kadınlarına Türk oteli kapı açtı ile ilgili etiketler Almanya Koronavirüs Korona Türk otel frankfurt
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.