Evrenin gülen yüzü! NASA o galaksinin fotoğrafını paylaştı

NASA, Hubble Teleskobu tarafından yakalanan bir galaksinin fotoğrafını paylaştı. Derin uzayın en uzak noktaların birinde bulunan galaksi kümesi SDSS J1038+4849, "gülen yüze" benzemesiyle dikkat çekiyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzayın derinliklerinde keşfedilen "gülen yüz" şeklini andıran galaksi kümesinin fotoğrafını yayınladı.

NASA'nın internet sitesinde, "Gülümse, evren de seninle gülümsesin" başlığıyla paylaşılan fotoğraf, Hubble Teleskobu tarafından çekildi. Derin uzayın en uzak noktalarındaki bir galaksinin "gülen yüz" şekline benzediği belirtildi.

Evrenin gülen yüzü! NASA o galaksinin fotoğrafını paylaştı

Aşırı parlak gökadaların iki turuncu göz ve beyaz bir düğme burunu andırdığını belirten NASA, gülümseme ifadesini andıran yaya ise "yerçekimi merceklenmesi" olarak bilinen bir etkinin sebep olduğunu açıkladı.

NASA, evrendeki en büyük yapılar olan galaksi kümelerinin uzay-zamanı ve arkalarından gelen ışığı çarpıtacak kadar güçlü bir çekim kuvveti uyguladığını ve gülümsemeyi oluşturan ışık arkını oluşturduğunu kaydetti.

Fotoğraftaki galaksi kümesi SDSS J1038+4849, NASA'ya göre Hubble'ın Geniş Alan Gezegen Kamerası 2 (WFPC2) ve Geniş Alan Kamerası 3 (WFC3) tarafından incelendi.

AA

Evrenin gülen yüzü! NASA o galaksinin fotoğrafını paylaştı ile ilgili etiketler NASA gülen yüz galaksi kümesi hubble teleskobu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.