Evlilik hayali kuranlar için devlet kesenin ağzını açtı! Evleneceklere devlet tarafından geri ödemesiz düğün desteği (çeyiz parası) verilecek!

Evlenmek isteyen gençlere devlet destekleri duyuruldu. Çeyiz parası olarak da bilinen düğün desteği kapsamında bu şartları sağlayanlar ödeme yapılacak. Peki, çeyiz parası şartları neler? İşte detaylar…

Türkiye’de son yıllarda artan enflasyon ve yaşam pahalılığı sonrasında özellikle evlenmek isteyenlerin düğün masrafları da bir hayli artış gösterdi. Evlenme ödeneği kapsamında verilen destekler ile ilgili kapsamda yer alan ihtiyaç sahibi vatandaşların düğünlerini çok daha rahat şekilde yapmaları sağlanıyor.

Halk arasında çeyiz parası olarak da bilinen devlet desteği kapsamında çiftlerin bazı şartları karşılamaları gerekecektir. Söz konusu şartları sağlayan vatandaşlar alacakları destek ödemeleri ile düğün masraflarının bir kısmı için yardım alabilecek.

ÇEYİZ PARASI KİMLERE VERİLİYOR?

Çeyiz parası, evlilik ödeneği ve evlilik desteği gibi isimlerle de halk arasında çokça anılan destek kapsamında bazı kesimler için destek sağlanıyor. Hali hazırda yetim aylığı alan ve evlilik nedeniyle bu aylıkları kesilecek olan kadınlar bu destekten yararlanabiliyor. Maaşının 24 katına kadar verilen toplu para olarak ödeniyor.

2008 yılından bu yana yetim aylığı alan kadınlar için verilen destek, yetim aylığı alırken evlenmeye karar veren ve evlenenler tek seferde ödenmektedir. Kişinin maaşının 12 ila 14 katına kadar ödeme yapılabiliyor. Bu kapsamda belirlenen şartları sağlamak yeterli olacak.

ÇEYİZ PARASI NE KADAR?

Evlilik hayali kuranlar için devlet kesenin ağzını açtı! Evleneceklere devlet tarafından geri ödemesiz düğün desteği (çeyiz parası) verilecek!

Evlenmek isteyen ve yetim maaşı alan kadınlara verilen devlet desteği kapsamında oranlar farklılık gösteriyor. Yetim aylığı alan kadının maaşı üzerinden alacağı çeyiz parası da hesaplanıyor. SSK ya da Bağ Kur kapsamında 500 TL yetim maaşı alanlar için hesaplanan çeyiz parası 12.000 TL olurken, Emekli Sandığı (4C) kapsamında 500 TL yetim aylığı alanlar 6.000 TL ödeme alabiliyor.

ÇEYİZ PARASI ALMA ŞARLARI NELER?

Çeyiz parası almak isteyenlerin bazı şartları taşımaları gerekecektir. Bu şartlar arasında kadın olmak, yetim aylığı alıyor olmak ve ilk evliliğini yapıyor olmak şartları aranmaktadır. SGK ilgili birimlerine giderek söz konusu şartları taşıyanlar başvurularını yapabilmektedir.

Evlilik hayali kuranlar için devlet kesenin ağzını açtı! Evleneceklere devlet tarafından geri ödemesiz düğün desteği (çeyiz parası) verilecek! ile ilgili etiketler evlilik Düğün Para Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.