Evlerde toplu iftar yasak mı? Ramazan çadırları kuruluyor mu?

Koronavirüs salgını nedeniyle yasakların başlayacak olması Ramazan'da iftar çadırı kurulacak mı sorusunu akıllara getirdi. Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamada evlerde toplu iftar yasak mı sorusunun cevabı da netlik kazandı. Peki, evlerde toplu iftar yasaklandı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında koronavirüs salgınında normalleşme süreci kapsamında bazı bilgiler verdi. Özellikle Ramazan ayına vurgu yaparak biraz fedakarlık isteyen Erdoğan, toplu iftar ve sahur etkinlikleri konusuna da değinmeden geçemedi.

Ülkemizin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21 ve sabah 5 olarak haftanın her günü devam edecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler de tüm illerde yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışacak.

RAMAZAN'DA İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI?

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber daha çok Kızılay ve sosyal yardım dernekleri tarafından kurulan iftar çadırları 2021 senesinde yine olmayacak.

EVLERDE TOPLU İFTAR YASAK MI?

Erdoğan, "Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak" ifadelerini kullandı.

 

Evlerde toplu iftar yasak mı? Ramazan çadırları kuruluyor mu? ile ilgili etiketler iftar çadırı toplu iftar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.