Evlat nöbetine bir anne daha katıldı...

HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi 13'üncü gününde de sürüyor.

Çocuklarını eli kanlı terör örgütünün elinden kurtarmak isteyen ailelerin sayısı 34'e yükseldi.

Bursa'dan Diyarbakır'a gelen anne Türkan Mutlu, 7 yıl önce 17 yaşındayken örgütün ağına düşen kızı Ceylan Tekin'in bulunması için HDP önündeki eyleme katıldı.

Evlat nöbetine bir anne daha katıldı...

Anne Türkan Mutlu kızını televizyonda Kobani’de olduğunu gördüğünü söyleyerek perişan halde olduğunu söyledi.

Mutlu, “Kızımın adı Ceylan Tekin, soyadlarımız ayrı, Bursa’dan geliyorum kızım 7 yıldır kayıp. Kızım kaçırıldı, beynini yıkıyorlar, ilk önce iyi bir dille kendilerini yaklaştırıyorlar, sonra bir çamura giriyorlar artık kurtulmak yok. Sonra bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Dün akşam televizyondan izledim onların çocukları havuzlarda, tatillerde, benimki ise nerede. Kızım normalde bu ay öğretmen olacaktı, öğrenci yetiştirecekti. Kızımı televizyonda Suriye Kobani’de gördüm, kızım perişan halde. Irak’a gittim bana göstermedi, kaç saat bekledim yalvardım, bana git yarın gel dedi, bende hotelde kaldım ertesi gün gittim, beni kandırdılar. Bana 'İstanbul’da Sultanbeyli'de BDP binasına gidin oradan Ceylan’dan haber alacaksınız' dedi. Milletvekili Leyla Güven, çıkıp birkaç anneyi kandırdıklarını ve oraya gönderdiklerini söyledi, onunda evladı var, o akşam güzel sofralarda güzel yataklarda yatarken bizimkiler dışarıda yatıyor. Ben gidip onların ne şartlar altında yattıklarını gözümle gördüm. Benim okuma yazma ve siyasetle bir işim yok, benim çocuklarımın üzerinde Kürt siyaset yapmayın” dedi.

Evlat nöbetine bir anne daha katıldı... ile ilgili etiketler HDP Diyarbakır PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.