Evlat nöbetinden CHP'li Özel'e yanıt: Samimi bulmadık

Diyarbakır'daki HDP İl Başkanlığı önünde evlatları için nöbet tutan aileler, CHP'li Özgür Özel'in "Biz buraya geldiğimizde aileler tepki göstermedi. Gösterenler de aile değildi" açıklamasına yanıt verdi. Aileler Özel'e bir tepki daha göstererek "Gelişinizi hiç samimi bulmadık" dedi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 552 gündür oturma eylemini sürdüren anneler, 3 Mart günü kendilerini ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ziyaretinin ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Özel'in "Ayrılmamıza yakın iktidar yanlısı kameralar, mikrofonlar ajanslar koştu geldi. Dışarıdan bazı kişiler ‘buraya nasıl gelirsiniz’ dedi. Bizim itirazımız annelerin taleplerinin siyasileştirilmesine" sözlerine ilişkin evlat nöbetindeki aileler, düzenledikleri basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Aileler adına açıklamayı yapan 3 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastası Ayşegül Biçer, CHP'nin samimiyetine, PKK ve HDP'yi kınadıkları anda inanacaklarını söyledi.

 Evlat nöbetinden CHP'li Özel'e yanıt: Samimi bulmadık

'GELİŞİNİZİ HİÇ SAMİMİ BULMADIK'

 Ailelerin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e ziyaretinde tepki gösterdiğini söyleyen Biçer, "Özgür Özel 'biz geldiğimizde aileler tepki göstermedi' diyor ve 'gösterenlerde aile değil' diyor. Tepki gösterenler ailedir. Çünkü siz 1,5 yıldır anne ve babaların feryatlarını görmediniz. Buraya gelerek boy gösterisi yaptınız. Size, sosyal medyada cevap verdik. Eğer sizin buraya gelişinizi samimi bulmamızı istiyorsanız, HDP ve PKK’yı kınamanızı istiyoruz dedik fakat bize bir cevap vermediniz. HDP’nin kandırarak PKK’ya verdiği çocuklar için demiyorsunuz. Gelişinizi hiç samimi bulmadık. Biz anne ve babalar olarak, CHP, HDP ve PKK birdir. Sonuna kadar da söylediklerimizin arkasındayız. Gelişinizi samimi bulmadık. CHP, HDP hepsi ittifak içindedir. Bizim üzerimizden kirli siyaset yapmasınlar" dedi.

Evlat nöbetinden CHP'li Özel'e yanıt: Samimi bulmadık - Resim : 2

 

Evlat nöbetinden CHP'li Özel'e yanıt: Samimi bulmadık ile ilgili etiketler CHP HDP evlat nöbeti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.