Evlat nöbetinde 33'üncü buluşma! 2 terör örgütü mensubu daha teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünden2 kişinin daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu. Örgütten kaçanlardan birinin ailesi Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutuyordu.

Terör örgütü PKK’da çözülme devam ediyor. İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubu daha bugün Türkiye'ye giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının 2013 yılında terör örgütüne katıldıkları, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Açıklamada örgüt mensuplarından birinin ailesinin 13 Mart 2020 tarihinden itibaren Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde devam eden evlat nöbeti eyleminde olduğu belirtildi. Teslim olan örgüt mensupları ile birlikte Diyarbakır'da 33'üncü buluşma gerçekleştirilirken sadece ikna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 174'e yükseldi.

 

BAKAN SOYLU: ÖZLEM ANNE DE EVLADINA KAVUŞUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Evlat nöbetinde bir güzel haber daha; 33'üncü kavuşma gerçekleşiyor. Diyarbakır Annelerinden, Özlem Anne de bugün, evladına kavuşuyor. İnşallah devamı da gelecek. Annelerin cesareti ve kararlılığı, tüm terör örgütlerini çökertecek" dedi.

 

 

 Evlat nöbetinde 33'üncü buluşma! 2 terör örgütü mensubu daha teslim oldu

"BU ANI BEKLİYORDUM"

Baba Mehmet Görmez, evlat nöbetine başladığı günden bu yana beklediği bir an olduğunu ifade ederek, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun paylaşımı sonrasında güvenlik güçleriyle Silopi’ye geldik. Çocuğumu bir an önce görmek istiyorum. Zaten evlat nöbetine başladığım andan itibaren bu anı bekliyordum. Temennim diğer ailelerin de benim gibi evlatlarına kavuşması" dedi.

Evlat nöbetinde 33'üncü buluşma! 2 terör örgütü mensubu daha teslim oldu - Resim : 2

"OĞLUMA KAVUŞACAĞIM GÜNÜN HAYALİYLE YAŞIYORDUM"

Anne Özlem Görmez ise gittiği günden beri evladının hasretini çektiğini belirterek, "Ona bir an önce sarılmak, öpmek istiyorum. Diğer annelerin de benim gibi evlatlarına sarılmasını diliyorum. Oğluma kavuşacağım günün hayaliyle yaşıyordum" diye konuştu.

Evlat nöbetinde 33'üncü buluşma! 2 terör örgütü mensubu daha teslim oldu ile ilgili etiketler Diyarbakır evlat nöbeti PKK teslim oldular
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.