Evlat nöbetinde 100 gün! Ailelerden mesaj var...

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır HDP İl Binası önündeki eylemi bugün 100. gününde. Ne olursa olsun evlatlarını beklemekten vazgeçmeyeceklerini söyleyen aileler, eylemlerinin 100. gününde çeşitli mesajlarla evlatlarına seslendiler.

Hacire Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 4 gün süren oturma eyleminin ardından oğlunu terörün pençesinden kurtarması sonrası aynı kaderi paylaşan annelerin evlatları için tuttuğu nöbet, destek ziyaretleri ile 100. güne ulaştı.

Yağmur, çamur, soğuk dinlemeden eylemlerine devam eden aileler, evlatlarına ve evlatlarını kaçıran terör örgütü PKK'ya seslendi.

"CHP, PKK’YA DESTEĞE GİDİYOR, BİZE DESTEK GELMEDİ"

 Anne Ayşegül Biçer "Evlatlarımızı onlar gönderdi, onlar getirsin. 1 Yıl değil bin yıl da olsa vazgeçmeyeceğiz.  CHP, PKK’ya desteğe gidiyor, bize destek gelmedi. Kürtlere en büyük zulmü HDPKK yapıyor" ifadelerini kullanırken, anne Süheyla Demir ise şunları söyledi:

"HDP demek PKK demektir. Bizim çocuklarımızı dağa HDP gönderdi. Yeter artık, evlatlarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı onlara bırakmayacağız."

Eylemde sadece anneler yer almıyor. Evlatlarının yolunu dört gözle bekleyen baba Şevket Bingöl "HDPKK ile savaşacağız, çocuklarımızı kurtaracağız." derken,  Süleyman Aydın, oğunu dağa HDP'nin gönderdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"100 gündür buradayız, HDP açıklama yapamıyor. HDPKK Kürtleri temsil etmiyor.Biz evlatlarımızı HDP’den almadan buradan gitmeyeceğiz."

GÜNDEMDE BİRİNCİ SIRADA

Öte yandan ailelerin evlat nöbetinin 100. gününde seslerinin daha çok duyulması için sosyal medyada da kampanya başlatıldı. 

 #EvlatNöbetinde100Gün hastagi Twitter'da kısa sürede gündemin birinci sırasına yerleşti.

Evlat nöbetinde 100 gün! Ailelerden mesaj var...

 

Evlat nöbetinde 100 gün! Ailelerden mesaj var... ile ilgili etiketler HDP Diyarbakır Diyarbakır anneleri evlat nöbeti
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.