Evlat katili anne ve babaya 'haksız tahrik' indirimi: Kızları sorumsuz davranıyordu!

Gaziosmanpaşa'da 16 yaşındaki kızları Şehriban'ı ve gece evlerine davet ettiği erkek arkadaşı Volkan'ı vahşice öldüren karı-koca hakkında Yagıtay'dan şoke eden bir karar geldi. Yargıtay genç kızın anne ve babasına karşı olması gereken sorumluluğuna aykırı davrandığını gerekçe göstererek 'haksız tahrik' indirimine gitti.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 2014'te Şehriban Şalk, gece vakti annesi Filiz ve babası Mehmet Şalk uyurken erkek arkadaşı Volkan Taşdemir'i evine çağırdı. 

Anne, küçük çocuğuna mama yedirmek için uyandığı sırada Şehriban'ın odasından sesler geldiğini duydu. Şehriban bir süre sonra annesine kapıyı açtı. Sürgülü dolaptan ses duyan anne, dolabı kontrol edince Volkan Taşdemir'i buldu.

ÖFKELENEN ANNE-BABA KIZLARINI VE ERKEK ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

Öfkeye kapılan karı-koca, Şehriban ile Volkan'ı bıçakla öldürdü. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, eylemin müebbet gerektirdiğini ancak cinayetin Volkan Taşdemir'den kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddet ve şiddettin etkisi altında işlendiği gerekçesiyle cezayı 10 yıla düşürdü.

 

 "SORUMLUĞUNA AYKIRI DAVRANIYORDU"

Sanıkların öz kızları Şehriban'ı da öldürdüğünü belirten mahkeme, çifte müebbet hapis cezası verdi. Karar temyiz edildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Volkan Taşdemir cinayetine ilişkin 10'ar yıl hapis cezalarını onadı. Dairenin kararında, maktul Şehriban'ın anne ve babasına karşı olması gereken sorumluluğuna aykırı davrandığından bahsedildi.

 

"HAKSIZ TAHRİK"

Sanıklar hakkında asgari oranda 'haksız tahrik hükümlerinin' uygulanması gerektiği hususunun gözetilmemesinin yasaya aykırı olduğuna yer verilerek, hükümlerin bozulmasına karar verildi. Yargıtay'ın bozma kararına uyan yerel mahkeme, Filiz-Mehmet Şalk'ın cezasında indirime giderek 20'şer yıl hapis cezasına karar verdi. Çifte verilen toplamda 30'ar yıl hapis Yargıtay tarafından da onandı.

Evlat katili anne ve babaya 'haksız tahrik' indirimi: Kızları sorumsuz davranıyordu! ile ilgili etiketler Gaziosmanpaşa Anne baba katil Yargıtay şehriban evlat katili karar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.