Evini satıp 17 TL'den dolar alan vatandaşı kim üzdü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz hesapları konusunda yaptığı açıklamalar ile dolar kuru TL karşısında dibi gördü! TELE 1 sunucusu Tuncay Mollaveisoğlu ise yaşananlar üzerine, "Evlerini satıp 17 TL'den dolar alan tanıdıklarım var, böyle binlerce aile var. Dolar 13 liraya düştü, bu insanlar bu gece uyuyamayacak, yazık değil mi?" diyerek isyan etti. Peki vatandaşları 17 TL'den dolar almayan teşvik edenler kim ve uykusu kaçan vatandaşlara ne hesap verecekler?

Türkiye'de piyasalar, yeni ekonomi politikaları ile yeniden şekillenirken, döviz kuru üzerinden spekülasyon yaparak vatandaşları dolar satın almaya yönlendiren muhalif ekonomistler eleştiri oklarının hedefinde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz hesaplarına yönelik yaptığı açıklamaların ardından doların rekor seviyede değer kaybetmesi, yüksek kur oranından satın alma yapan vatandaşları büyük zarar uğrattı.

Bu konuda gözler, haftalardır halkı dolar almaya teşvik eden karamsar değerlendirmeler yapan Emin Çapa, Mustafa Sönmez ve İbrahim Kahveci gibi ekonomi yorumcularına çevrildi.

Yaşanan sıcak gelişmeler üzerine muhalif TELE 1 televizyonunda da ekranalara ilginç görüntüler yansıdı.

TELE 1 sunucusu Tuncay Mollaveisoğlu, doların yükseldiği süreçte çok sayıda kişinin evlerini satıp dolar aldığı belirtilirken, "Evlerini satıp 17 TL'den dolar alan tanıdıklarım var, böyle binlerce aile var. Dolar 13 liraya düştü, bu insanlar bu gece uyuyamayacak, yazık değil mi?" diyerek dert yandı.

TELE 1'in de içinde bulunduğu muhalif kanallarda uzun süredir TL'nin güvenilir yatırım aracı olmadığına dair mesajlar verilirken, Mollaveisoğlu'nun bu yorumu izleyenleri şaşkına çevirdi.

Evini satıp 17 TL'den dolar alan vatandaşı kim üzdü?

Evini satıp 17 TL'den dolar alan vatandaşı kim üzdü? ile ilgili etiketler Dolar Cumhurbaşkanı Erdoğan tele 1
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.