Evin Demirhan Yavuz Avrupa şampiyonu... Finalde Bulgar'a minderi dar etti

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 50 kiloda milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz, altın madalya kazandı. 50 kiloda mindere çıkan Evin, son üç Avrupa Şampiyonası’nda finale çıkan ve bir tanesinde altın madalya kazanan Bulgar Miglena Selishka ile final maçına çıktı. Milli sporcu, rakibini tuşla yenerek Macaristan’da altın madalyaya ulaştı. 

Evin Demirhan Yavuz, Avrupa şampiyonu... Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 50 kiloda mindere çıkan Evin, altın madalyanın sahibi oldu.

Milli güreşçi, şampiyonanın dördüncü gününde finalde Bulgar Miglena Georgieva Selishka ile karşı karşıya geldi.

Büyüklerde ilk kez finalde mücadele eden milli güreşçi, Bulgar rakibini tuşla yenerek altın madalya kazandı.

Kariyerinde büyükler kategorisinde ilk kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Evin, Türk bayrağıyla minderde şampiyonluk turu attı.

Çeyrek finalde Alman Lisa Ersel'i 11-2 yenen Evin Demirhan, Rumen Emilia Alina Vuc'le yaptığı yarı final karşılaşmasını 8-5 kazanmıştı.

Avrupa şampiyonlarında daha önce iki kez üçüncülük kürsüsüne çıkan milli güreşçi, 2017 Dünya Güreş Şampiyonası'nda da bronz madalya almıştı.​​​​​​​

Evin böylece, erkeklerde Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk’ten sonra altın madalya kazanan üçüncü sporcu oldu.

Evin Demirhan Yavuz Avrupa şampiyonu... Finalde Bulgar'a minderi dar etti

"İSTİKLAL MARŞIMIZI DİNLETTİRMEK HAYALİMDİ" 

Kariyerinde büyükler kategorisinde ilk kez finale çıkıp bunu altın madalya ile taçlandıran Evin Demirhan Yavuz, Türk bayrağıyla minderde şampiyonluk turu attı.

Evin yaptığı açıklamada, “Bu gururu ülkeme yaşatmak, bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı’mızı dinlettirmek hayal ettiğim bir şeydi ve bunun gururunu yaşıyorum. İlk günden beri inandım kendime. Küçüklüğümden beri bu inancı kaybetmeden tüm kategorilerde Avrupa Şampiyonu oldum ve bugün de büyüklerde bunu başardım. Büyüklerde Avrupa üçüncülüğüm vardı, bunu şampiyonluğa taşıdım. Umarım Dünya Şampiyonası’nda da üçüncü olduğum madalyayı altına çevireceğim” diye konuştu.

Evin Demirhan Yavuz Avrupa şampiyonu... Finalde Bulgar'a minderi dar etti - Resim : 2

Evin Demirhan Yavuz Avrupa şampiyonu... Finalde Bulgar'a minderi dar etti ile ilgili etiketler güreş Macaristan evin demirhan Budapeşte
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.