Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün son gün...

Emlak vergisi ödemeleri için bugün son gün. Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler ile emekli, dul, yetim, gazi ve engelliler, eğer faiz, kâr payı ve temettü geliri toplamı bu yıl 30 bin lirayı geçmiyorsa emlak vergisi ödemek zorunda değil.

2017 yılının emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri kasım ayında başladı.

Son ödeme günü 30 Kasım 2017 Perşembe. Tam da taksit ödeme günü gelmişken bir gerçeği hatırlamakta fayda var. Öyle bir gerçek ki belki de ödememeniz gereken emlak vergisini ödüyorsunuz.

Şimdi gelelim o gerçeğe. Ev sahiplerinin tümü emlak vergisi ödemek zorunda ancak bazıları için vergi yok.

Bunlardan ilki emekli, gazi, şehitlerin dul ve yetimleri ve engelliler. Kanunda "gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıklardan ibaret bulunanlar" diye geçiyor.

200 METREKAREYİ GEÇMEME ŞARTI

Diğerleri ise hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler. Yalnız kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup on sekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç.

Bu vergiyi ödemeyecek bir başka kesim ise engelliler. Önemli bir konu da Türkiye sınırları içinde bulunan tek mesken şartına brüt 200 m2'yi geçmeme şartı da eklenmiş.

Yani evi 200 metrekarenin üstünde olan ve diğer yandan birden fazla evi olanlar bu istisnadan yararlanamıyor. Ayrıca, sadece dinlenme amacıyla kullanılan meskenlerde de vergi ödenmek zorunda.

Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün son gün... ile ilgili etiketler emekli gazi emlak vergisi dul yetim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.