Everton'ın yıldızı çocuk istismarı suçundan tutuklandı

Premier League'in başlasına 1 aydan kısa bir süre kala Everton kulübü "çocuk tacizi" skandalıyla çalkalanıyor. İngiliz basını, uluslararası bir futbolcunun evinde kanıt arandığını yazarken Everton da olayı doğrulayarak "soruşturma bitene kadar sözleşmesi askıya alındı" açıklaması yaptı.

Evli bir Everton oyuncusu, çocuklara cinsel tacizde bulunduğu şüphesiyle tutuklandı. Yasal sebepler nedeniyle kimliği açıklanmayan tecrübeli uluslararası yıldızın Everton'la sözleşmesi soruşturma süresince askıya alındı. 

The Sun'ın haberine göre; söz konusu futbolcu geçen cuma günü Manchester polisi tarafından tutuklandı ancak ardından kefaletle serbest bırakıldı. Dedektifler, kanıt aramak için bu ayın başlarında futbolcunun yaklaşık 2 milyon sterlinlik evine baskın yaptı.

Bir kaynak, "Polisler çok sayıda eşyaya el koydu. Çok ciddi suçlarla ilgili sorgulandı"  diye bilgi verdi. Aynı kaynağa göre, haberi alan futbolcunun o sırada antrenmanda olduğu ve kulüpten gelen sözleşmen askıya alındığını duyduğunda bayıldığı belirtildi.

Tutuklama haberi 4 haftadan kısa bir süre içinde başlayacak olan Premier League'de şok etkisi yarattı. Futbolcu, sorgulandığı karakoldan ayrılmasına izin verildikten sonra Cuma gecesi evine döndü.

Everton'ın yıldızı çocuk istismarı suçundan tutuklandı
İzlanda basını o ismin Gylfi Sigurdsson olduğunu yazdı

 

MENAJERİ YORUM YAPMADI

Manchester Polisi yaptığı açıklamada, "Memurlar, 16 Temmuz 2021 Cuma günü bir adamı çocuklara yönelik cinsel suçlar şüphesiyle tutukladı. Daha fazla soruşturma için polis kefaletiyle serbest bırakıldı" dendi.

Kulübünün bir sözcüsü şunları söyledi: "Bir polis soruşturmasını bekleyen bir A takım oyuncusunu askıya aldığımızı doğrulayabiliriz. Kulüp yetkilileri soruşturmaları konusunda desteklemeye devam edecek ve şu anda başka bir açıklama yapmayacak." Oyuncunun menajeri ise yorum yapmaktan kaçındı.

Everton'ın yıldızı çocuk istismarı suçundan tutuklandı - Resim : 2

Everton'ın yıldızı çocuk istismarı suçundan tutuklandı ile ilgili etiketler Everton cinsel istismar premier league
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.