Everton'da Carlo Ancelotti'nin yerine teknik direktörlüğe Rafael Benitez getirildi

Carlo Ancelotti'yi Real Madrid'e kaptıran Everton, teknik direktörlüğe Rafael Benitez'i getirdi. Premier League'de daha önce Liverpool, Chelsea ve Newcastle United'ı çalıştıran İspanyol teknik adamla 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Premier League ekiplerinden Everton, Rafael Benitez'i göreve getirdiğini açıkladı. İspanyol teknik direktör, 2004-2010 yılları arasında ezeli rakip Liverpool'u çalıştırmış ve 2004-05 sezonunda İstanbul'daki unutulmaz finalde Milan'ı mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandırmıştı.

Transfer sezonun başında ismi bir ara Fenerbahçe'yle de anılan 61 yaşındaki Benitez, Premier League'de daha önce Chelsea ve Newcastle United kulüplerinde de çalışmıştı. La Liga'nın köklü kulüplerinden Valencia'ya 2002 ve 2004'de şampiyonluk yaşadıktan sonra "elit teknik direktörler" arasına giren Rafa Benitez, Everton'a 3 yıllık imza attı.

7 BÜYÜK KUPASI VAR...

Benitez, kariyeri boyunca yönettiği kulüplerle son derece etkileyici bir geçmişe sahip... İspanya, İngiltere ve İtalya'daki dönemlerinde La Liga şampiyonluğu, Italya Kupası, FA Cup, UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi dahil 7 büyük kupa kazandı. 

Everton Kulübü'nün Çoğunluk Hissedarı Farhad Moshiri şunları Carlo Ancelotti'nin yerine göreve gelen Benitez için şunları söyledi: “Rafa, bilgi ve tecrübesiyle ama hepsinden önemlisi, kulübümüze katılmak için gösterdiği tutku ve açlıkla bizi çok etkiledi. Rafa'yı, kulübümüze ve Everton taraftarlarına başarı getireceğine inandığımız için göreve getirdik. Basitçe söylemek gerekirse, ligin en üstünde rekabet etmemiz ve kupalar kazanmamız gerekiyor. Rafa, uluslararası koçlukta büyük deneyime sahip, kendini kanıtlamış bir 'winner' ve en iyi teknik direktörlerden biriyle anlaştık.”

Everton'da Carlo Ancelotti'nin yerine teknik direktörlüğe Rafael Benitez getirildi ile ilgili etiketler Everton premier league Rafael Benitez
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.