Evergrande yatırımcılara ödemelerini yapmadı

Finansal sorunlar ve borç krizleri ile uğraşan Çin merkezli gayrimenkul şirketi Evergrande, tahvillerde sürenin sonuna gelinmesine rağmen yatırımcılara ödemelerini yapmadı. Gerçekleşmeyen ödemeler sonrası şirket Çin dışı borçlanmalarında temerrüde düşme riskini göze almış oldu.

Bir süredir finansal sıkıntılarla boğuşan Çin merkezli emlak ve gayrimenkul firması Evergrande firmasının bazı yurt dışı yatırımcıları, bir ay tanınan yasal ödemesizlik sürecinin sona ermesinin yaklaştığı saatlerde vadesinde gerçekleşmeyen kupon ödemelerini tahsil etmediklerini aktardı. Böylece şirket ilk temerrüdü göze almış oldu.

Şirketin 2022 vadeli 42 milyon ve 2023 vadeli 41 milyon dolar tutarlı tahvillerinin kupon ve faiz ödeme vadeleri Kasım ayında dolmuş ve ardından şirket söz konusu tahvillerin 30 günlük ödemesizlik hakkını değerlendirmişti.

EVERGRANDE BORÇLARINDA YENİDEN YAPILANDIRMA İSTİYOR

Cuma günü kısa bir bildiri yayınlayan Evergrande yönetimi, borçlarını yeniden yapılandırmak için Çin dışı yatırımcılarla çalışma yapmayı planladıklarını açıklamıştı.

Söz konusu yapılandırma somut bir hal alırsa, şirketin off-shor tahvillerine ilişkin tüm yükümlülüklerini içermesiyle kayda geçen en masraflı yeniden yapılandırmaya aday olacak.

Evergrande yatırımcılara ödemelerini yapmadı ile ilgili etiketler Çin Evergrande tahvil temerrüt
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.