Evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı

Evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı sizler için araştırdık. Eğer tırnaklarım sağlıksız ve güçsüz diyorsanız haberimiz tam size göre. Peki, evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı, tırnaklarımızı nasıl sağlıklı uzatırız detaylar haberimizde.

Evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı nelere dikkat etmeliyiz sizler için araştırdık. Gün yaşantımızda hem görünüş olarak hem de sağlık açısından önemli olan tırnaklarımıza gereken özeni göstermemiz gerekmektedir. Eğer düzenli bakım uygularsanız tırnaklarınız arasındaki farkı gözlemleyebileceksiniz.

Tırnaklarınızın çabuk kırılması yaşadığınız sağlık sorunlardan kaynaklanabileceği gibi kalsiyum değerinizin de düşük olma ihtimalinden kaynaklanabilir. Aynı zamanda temizlikte kullandığımız kimyasal ürünlerde tırnak sağlığını tehdit etmektedir. Temizlik sırasında eldiven takmak tırnaklarınızı bu olumsuz etkilerden uzak tutar. Evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı ve evde tırnak güçlendirmek için hangi doğal ürünler kullanılır haberimizde.

Evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı

Evde Tırnak Bakımı

Törpü ile şekil verme

Tırnaklarınızı çok fazla törpülemek tırnakların hasar görmesine ve kırılmalara neden olabilmektedir. Yumuşamış tırnaklarınıza törpü ile nazikçe şekil vererek tırnakların hasar görmesini engellenebilir.

Tırnak hijyeni

Tırnaklarınızın düzenli olarak temizliğini sağlamalısınız. Ellerimizi ve tırnaklarımızın içini bol bol yıkamalıyız. Sık sık sürülen ojeler tırnakta sararmalara neden olabilmektedir bu yüzde tırnaklarımızın hava almasını sağlamalıyız. Ojeleri tırnaktan 2-3 günde bir çıkarılmalıdır. Oje çıkarıldıktan sonra elleri yıkayarak el kremi ile ellerin nemlenmesine ve tırnakların tekrar hava almasına yardımcı olmalıyız.

Manikür

Tırnaklarımızın çevresinde oluşan katikulleri manikür makası ile kesilmesi gerekir. Bu işlemi kuaför salonlarında yaptırabilirken evinizde de kendinizde uygulayabilirsiniz. Manikür işlemi için öncelikle ellerinizi suda bekletip tırnak etlerinin yumuşayana kadar bekleyin sonra manikür makası ile kalkan derilerinizi kesebilirsiniz.

Evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı

Evde Tırnak Güçlendirme ve Uzatma Yöntemleri

Limon ve zeytinyağı yöntemi

Malzemeler;

-6 damla limon suyu

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Önce limon ile zeytinyağını bir kapta karıştırınız ve ardından tırnaklarınızı bu karışıma batırarak 10 dakika bekletiniz. Limon tırnaklarınızın güçlenmesini ve beyazlamasını sağlayarak kırılmaların önüne geçerken, zeytinyağı ise antioksidanlar sayesinde tırnakların bakımını ve onarımını sağlayacaktır.

Karbonat yöntemi

Malzemeler;

-Bir çorba kaşığı karbonat

-1 bardak su

Hazırladığınız bir bardak suyun içerisine karbonatınızı atın ve erimesini için karıştırınız. Tırnaklarınızı bu suyun içerisinde 15 dakika beklettikten sonra durulayınız. Bu yöntem haftada 2-3 kez uygulanabilir.

Evde tırnak bakımı nasıl yapılmalı ile ilgili etiketler evde tırnak bakımı tırnak uzatma yöntemleri nasıl tırnak uzatılır
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.