Evde teravih namazında müezzinlik nasıl yapılır? Teravih namazı nasıl kıldırılır?

Ramazan ayında koronavirüs salgını nedeniyle teravih namazlarının evde kılınabileceği açıklandı. Vatandaşlarda evde teravih namazında müezzinlik nasıl yapılır sorusuna yanıt aradı. Peki, teravih namazı nasıl kıldırılır?

Mübarek Ramazan ayında evde teravih namazının kılınışı konusunda heyecanlı bir araştırma başladı. Ramazan ayında koronavirüs salgınından dolayı teravih namazlarının evde kılınabileceği belirtilirken bu namazı evde kılmak isteyenler teravih namazı müezzinliği konusunda detaylı araştırmalar yapmakta.

EVDE TERAVİH NAMAZINDA MÜEZZİNLİK NASIL YAPILIR?

Normal yatsı namazına başlanır ve yatsının farzı öncesi kamet okunur ve farzından sonra 2 rekatlik son sünnet kılınır.

Son sünnetten sonra müezzin: “Subhanallahi vel hamdü lillehi vele ilehe illallahü vallahü ekber. vela havle vela guvvete ille billehil aliyyil azim.” “Salli Ala Muhammed Salatü Teravihe Niyet” der. ve cemaat teravih namazına niyetlenir ve namaza başlanır.

Evde teravih namazında müezzinlik nasıl yapılır? Teravih namazı nasıl kıldırılır?

4’er ya da 2’şer rekat olarak kılınır. Her 4 veya 2 rekat arada bir kere “Salat-u Ümmiye” söylenir, yani: “Allahümme salli ala seyyidina muhammedin innebiyyil ümmiyyi ve ala alihi vesahbihi vesellim.” okunur. Bu aralarda ilahi ya da kaside de okunabilir. Son teravih rekatından sonra “Salat-u Ümmiye” 3 defa söylenir.

Ardından müezzin: Euzu Besmele'nin ardından “Rabbenâ âmennâ bi mâ enzelte vetteba’nâr resûle fektubnâ meaş şâhidîn” (Ali İmran 53) ayetini okur ve dua edilir.

Duadan sonra vitir namazı için müezzin: “Salli Ala Muhammed Salatü Vitre Niyet” der ve cemaat vitir namazına niyetlenir. İmama uyarak vitir namazı kılınır. Sonunda tesbihat yapılır ve namaz bitirilir.

Evde teravih namazında müezzinlik nasıl yapılır? Teravih namazı nasıl kıldırılır? ile ilgili etiketler cami teravih namazı müezzin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.