Evde Tavuk Şiş Nasıl Yapılır! İşte Size Özel Parmak Yedirten Tarif! Bu Lezzete Hayran Kalacaksınız

Kurutmadan fırında yumuşacık tavuk etleri pişirmeye hazır mısınız? İşin sırrı marinasyonda ve çeşitli pişirme tekniğinde en az mangalda yapılmış gibi lezzetli ve ondan çok daha hafif bir tat yakalamış olacaksınız.

Kurutmadan fırında yumuşacık tavuk etleri pişirmeye hazır mısınız? İşin sırrı marinasyonda ve çeşitli pişirme tekniğinde en az mangalda yapılmış gibi lezzetli ve ondan çok daha hafif bir tat yakalamış olacaksınız. Soğanı, sarımsağı, tavuğu zeytinyağını alan gelsin. Akşama fırından çıkmış çok lezzetli ve doyurucu bir yemek sizlerle. Yanına isterseniz salata veya pilav ile servis yapabilirsiniz. Her yemeğin yanına çok yakışan bir lezzettir. Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavukgöğsü
  • Bir tane büyük boy soğan suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 tane sarımsak
  • Bir buçuk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kuru kekik
  • Bir çay kaşığı kırmızı biber
  • Bir dal biberiye İsteğe göre

Arası İçin

Bir tane kapya biber. 1 adet kabak, 1 adet soğan, 100 gram mantar, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 gram mantar.

Evde Tavuk Şiş Nasıl Yapılır! İşte Size Özel Parmak Yedirten Tarif! Bu Lezzete Hayran Kalacaksınız

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

Derin bir kabın içerisine zeytinyağı, yoğurt, soğan suyu, rendelenmiş sarımsakları tuz ve baharatları bir güzel karıştırın. Üzerine kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etini ilave edin. İyice marine edin. Tavukların üzerini streç ile kapatın ve buzdolabında en az bir saat kadar veya bir gece öncesinden dinlendirin.

Evde Tavuk Şiş Nasıl Yapılır! İşte Size Özel Parmak Yedirten Tarif! Bu Lezzete Hayran Kalacaksınız - Resim : 2

Mantar hariç diğer bütün sebzeleri orta kalınlıkta ve boyutlarda doğrayın. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile harmanlayın. Çöp şişleri sebzeleri ve tavukları birer birer olacak şekilde şişe dizin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Fırın tepsisine pişirme kâğıdının yerleştirin. Üzerine fırın teli yerleştirin.

Fırının ayarını 180° dereceye çıkarın yaklaşık 5 dakika kadar ısıtın. Daha sonra telin üzerine çöp şişleri dizerek pişmeye bırakın. Ara ara şişleri döndürmeyi ihmal etmeyin. Yaklaşık 25 dakika kadar bu şekilde pişirin daha sonra çıkartıp servis yapabilirsiniz.

Evde Tavuk Şiş Nasıl Yapılır! İşte Size Özel Parmak Yedirten Tarif! Bu Lezzete Hayran Kalacaksınız ile ilgili etiketler tavuk şiş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.