Evde lahmacun nasıl yapılır? Artık kebapçıya gitmenize gerek yok, onlar size gelecek!

Kıymalı iç, incecik ve çıtır çıtır hamurun muhteşem birleşmesinden meydana gelen ve Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan lahmacun, sanıldığının aksine yapımı zor bir yiyecek değil. Kebapçıların dışında, evinde kendi lahmacununu yapmak isteyenler evde lahmacunun nasıl yapılabileceğini merakla araştırıyor. İşte, hem kolay hem lezzetli! Evde tavada lahmacun tarifi! Ayrıntılar haberimizde...

Lahmacun, açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan Orta Doğu mutfağında bir çeşit içli pidedir. Tadına doyum olmayan lahmacunun evde en kolay nasıl yapılacağı araştırılıyor. İşte, evde tavada lahmacun tarifi! 

Evde lahmacun nasıl yapılır? Artık kebapçıya gitmenize gerek yok, onlar size gelecek!

TAVADA LAHMACUN MALZEMELERİ

2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gram yağlı dana kıyma

HAMURU İÇİN

5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

TAVADA LAHMACUN TARİFİ

Lahmacun yapımı için ilk başta bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. Maydanozları en son ilave edin. Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.  Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın. Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından azar azar da un ilave edin. Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır. Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın. Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın. Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın. İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Pişirme aşamasında kapaklı yanmaz bir tava kullanabilirsiniz. Hazırladığınız lahmacunu ısınmış olan tavaya yerleştirin. Ocağı önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte açın. Kapağı kapatmadan önce üzerine ıslak bir bez kapatın ve altı bezi alın. Diğer tüm parçalara aynı işlemi yapın.

 

Evde lahmacun nasıl yapılır? Artık kebapçıya gitmenize gerek yok, onlar size gelecek! ile ilgili etiketler lahmacun lahmacun tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.