Evde Kuzu Tandır Tarifi! Çiğ Soğan İle Servis! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kaynana Özel Tarifi

Kuzu tandır veya tandır kebabı, Türk mutfağında yer alan enfes bir et yemeğidir. Akşehir yöresine ait olan bu enfes lezzet kuzu eti, soğan, domates, patates ve biber ile hazırlanır.

Kuzu tandır veya tandır kebabı, Türk mutfağında yer alan enfes bir et yemeğidir. Akşehir yöresine ait olan bu enfes lezzet kuzu eti, soğan, domates, patates ve biber ile hazırlanır. Saatlerce özel bir pişme gerektiren, tandır denilen fırında pişirilen kuzu parçalarıdır. Ekmek ve çiğ soğan ile servisi yapılır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kuzu Tandır İçin Malzemeler

  • 1 adet kemikli kuzu kol 2 kilogram
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
  • Bir çay kaşığı kekik

 

Kuzu Tandırın Yapılışı

Kuzu kolun üst bölümündeki ve kenarında isteğinize göre yağların bir kısmını inceltin. Kuzu kolun yağlı üst bölümüne bıçak ile derin olmayacak şekilde çizikler atın. Ufak bir kâsede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları harmanlayın. Karışımı kuzu kolun üzerine ilave edin ve elleriniz ile masaj yaparak sosu ete güzel bir şekilde yedirin.

Evde Kuzu Tandır Tarifi! Çiğ Soğan İle Servis! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kaynana Özel Tarifi

Kuzu kolu sarmak için 3 kat olacak şekilde uzun parçalarda yağlı kâğıtları ilk önce suyun altında ıslatın be fazla suyunu alın. Kâğıtları üst üste geniş bir alan oluşturacak şekilde tezgâhı serin ve kuzu kolu ortasına koyup güzelce sarın. Aynı genişlikte alüminyum folyoları da tezgâha serin ve az önce sardığınız kuzu kolu folyo ile kapatın. Folyonun ilave noktası yukarıda olacak şekilde yerleştirin ve ilave noktasına bir kat daha folyo serin.

Evde Kuzu Tandır Tarifi! Çiğ Soğan İle Servis! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kaynana Özel Tarifi - Resim : 2

Kuzu kolu sıkıcı sardıktan sonra fırın teline yağlı kısım alt tarafta kalacak ve ek yeri yukarıda olacak şekilde yerleştirin. 220 derece önceden ısıtılmış fırında tabanına ufak bir tepsi veya kâse koyun ve içine sıcak su doldurun. Pişirme sırasında su biterse ilave edin. Kuzu kolu fırına yerleştirin 220 derecede yaklaşık 2 buçuk saatin sonrasında fırını 120 dereceye indirin ve 1 saat kadar daha pişirin.

Evde Kuzu Tandır Tarifi! Çiğ Soğan İle Servis! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kaynana Özel Tarifi - Resim : 3

Servis Önerisi

Pişen kuzu kolu dikkatlice fırından çıkarın ve üstünden açarak maşa yardımı ile kemiklerinden ayırt edin. Kuzu etlerini daha kızarmış yemek isterseniz et parçalarını fırın kabına yerleştiren kalan suyu da üzerine ilave edip yüksek derece fırında 5 dakika kızarmaya bırakın. Pişen tandırınızı isterseniz pilav, fırında patates, patates püresi veya pide ile servis yapabilirsiniz.

Evde Kuzu Tandır Tarifi! Çiğ Soğan İle Servis! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kaynana Özel Tarifi ile ilgili etiketler tandır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.