Evde kolayca yapabileceğiniz şekersiz ve katkısız bu yer fıstığı ezmesine çocuklarınız bayılacak

Özellikle kahvaltılarda bir bardak çayın, sıcacık bir fincan sütün yanında ekmeğin üzerine sürüp yiyebileceğiniz ya da tatlı krizlerinizde gönül rahatlığıyla kaşıklayabileceğiniz yer fıstığı ezmesini evde çok kolay ve rafine şeker kullanmadan yapmanız mümkün. Üstelik içinde şeker olduğunu anlamayacaksınız bile! Eğer tatlı bir şeyler tüketmeden diyet yapamıyorsanız ya da çocuklarınıza kahvaltıda sağlıklı ve besleyici bir alternatif sunmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.

Yer fıstığı barındırdığı mineraller ve vitaminler açısından oldukça yüksek bir besin değerine sahip. İçeriğindeki lif oranı nedeniyle bağışıklığı güçlendiriyor, içinde bulunan yağlar sayesinde zihin açıyor. Birçok faydası bulunan yer fıstığı son dönemde hemen hemen her yaş grubunun 'hayır' diyemeyeceği sürülebilir çikolataların da önüne geçti. Marketlerde yüksek fiyatlarda ve koruyucu içeren fıstık ezmesini sağlıklı ve daha düşük bütçeyle kendi mutfağınızda zahmetsizce kısa sürede yapabilirsiniz. Besleyici özelliğiyle spor yapanların gözdesi olan, günün her saatinde gönül rahatlığıyla kaşıklayabileceğiniz, kurabiye yaparken kullanabileceğiniz, şekersiz, katkısız, doğal, lezzetli ve krema kıvamında bir fıstık ezmesi yapmak için sadece 4 malzeme kullanmanız yeterli.

Evde yapabileceğiniz şekersiz ve katkısız yer fıstığı ezmesine çocuklar bayılacak


İşte çocuklarınızın çok seveceği, evde çok kısa sürede yapabileceğiniz doğal, şekersiz ve katkısız fıstık ezmesi tarifi...

Malzemeler:

- Yarım kilo kabuklu yer fıstığı

- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

- 1 çimdik tuz


Tatlandırmak için alternatifler: Bal, pekmez, akçaağaç şurubu, pudra şekeri, hurma özü, stevia, hindistan cevizi şekeri veya hurma püresi...

 

Yapılışı:


İlk önce fıstıklarımızın kabuklarını güzelce ayıklıyoruz (İç fıstıkların kahverengi kabuklarından kurtulmak için ayrıca zahmet vermenize ve vakit harcamanıza gerek yok. Fıstıklar kavrulurken kabukları kolayca ayrışacak ve soymanıza gerek kalmayacak).

Tahta kaşık ile eşit kavrulması için de ara ara karıştırıyoruz.

Ayıklanmış fıstıkları genişçe bir tavaya alıp, ocağın en küçük gözünde ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika boyunca kavuruyoruz. Tahta kaşık ile eşit kavrulması için de ara ara karıştırıyoruz. 

Evde yapabileceğiniz şekersiz ve katkısız yer fıstığı ezmesine çocuklar bayılacak

Fıstıkların rengi dönüp, artık yağını salmaya başladığında ise hiç vakit kaybetmeden dumanı üstünde, yağı açığa çıkmış parlak fıstıklarımızı rondonun içine koyup tane kalmayana kadar döndürüyoruz. İyice krema kıvamı aldıktan sonra rondonun içerisinde ezmemizi tahta kaşıkla karıştırıp, tuzunu ve hindistan cevizi yağını ekleyip bir tur daha döndürüyoruz. Son aşamada ise soğuyan fıstık ezmemimize tatlandırması için seçtiğimiz malzemeyi ekliyoruz. Temiz cam kavanozlara koyduğunuz fıstık ezmeniz artık hazır.

 Evde yapabileceğiniz şekersiz ve katkısız yer fıstığı ezmesine çocuklar bayılacak

Dipnot:

Fıstık ezmenizi tatlandırmak için eğer bal, pekmez kullanacaksanız besin değerini kaybetmemesi için soğuduktan sonra eklemeniz çok önemli. Yarım kilo fıstık ezmesine 2 yemek kaşığı bal eklemeniz yeterli. Damak zevkinize göre daha fazlasını da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bir çay kaşığı toz vanilya kullanarak ya da 2 yemek kaşığı kakao kullanarak fıstık ezmelerinizi hazırlayabilirsiniz.

Evde kolayca yapabileceğiniz şekersiz ve katkısız bu yer fıstığı ezmesine çocuklarınız bayılacak ile ilgili etiketler yer fıstığı yer fıstığı ezmesi fıstık ezmesi yemek tarifi yer fıstığı ezmesi tarifi şekersiz yer fıstığı yer fıstığı ezmesi yapımı kolay tarif
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.