Evde kalırken bunlara dikkat! Uzmanından az yemek, iyi uyumak, mutlu olmak için öneriler...

Koronavirüs salgını Türkiye’yi evlere kapattı. Psikolojik bozukluklar ise tavan yaptı. SuperHaber evlerde yaşanan psikolojik bozuklukları araştırdı, uzmanı yanıtladı...

Kovid-19 ile mücadele tüm dünyada sürerken, Türkiye de çeşitli tedbirlerle hastalığın yayılmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bu kapsamda en önemli şeyin mümkün olduğunca evlerden çıkmamak olduğunun altı ısrarla çizilirken, bu yönde yeni uygulamalar da her gün farklı biçimlerde hayata geçiriliyor.

EVDE KALMANIN PSİKOLOJİSİ

Evde kalmak hayati bir önem taşırken, sürecin uzamasıyla beraber eve kapanmanın getirdiği psikoloji bazı sıkıntılar da gün yüzüne çıkıyor. SuperHaber, evde kalmanın psikolojisini ve bu süreçte daha sağlıklı bir ruh hali için neler yapılması gerektiğini Psikoloji Bilim Uzmanı ve Psikoterapist Şirin Şinikçi ile konuştu.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in sorularını yanıtlayan Şinikçi, ”Salgınla hayatımız ve rutinlerimiz değişti. Toplum olarak depresyon aşamasındayız. İnsanlarda eve kapanmış olmanın verdiği depresif ruh hali var. Çoğunlukla çocukların olduğu ev içinde çatışmalar arttı. Öfke ve kızgınlığı birbirimize yansıtıyoruz. Öfkemizin acısını çocuğumuzdan, ailemizden veya başka aile bireylerinden çıkarıyoruz. Toplumda düzensiz bir beslenme var ve çok fazla yemek tüketiyoruz. Depresif ruh hali, uyku düzeninde de kendini gösteriyor. Ya çok az, ya da çok fazla uyuyoruz.” dedi.

"EV HAYATIMIZI RUTİN GİBİ DÜZENLEMELİYİZ"

Şirin Şinikçi, bu olumsuz gelişmelere karşılık ise yapılması gerekenleri şöyle özetledi: "Evin içinde rutinimiz olmalı. Normal her gün yediğimiz gibi 3 öğün yemek yenmeli. Evin içinde çeşitli egzersizler yapılmalı. Birbirimizin olumlu yönlerine odaklanmalıyız. Birbirimize destek olup, geçmişteki pozitif anılara bakmalıyız. Geçmişteki olumsuz olayları referans alıp, onu geleceğe olumlu olarak taşımalıyız. Güç birliği yapmak çok önemli. Kendimize özel ayırdığımız bir zaman dilimi ve hobilerimiz mutlaka olmalı"

Şirin Şinikçi'nin açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.