Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? İşte evde bulaşık deterjanı yapımı.. 

Ev, çamaşır ve bulaşık temizliği için kullandığımız ürünlerin doğal olmakı sağlık açısından büyük bir önem taşıyor. Beslenme konusunda verdiği sıra dışı tavsiyelerle adından söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay şimdi de, "Çamaşır ve bulaşık deterjanları öldürüyor" diyerek, evde hazırlayabileceğiniz bulaşık ve çamaşır deterjanı tarifi verdi. Peki, evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? İşte evde bulaşık deterjanı yapımı..

Uzmanlar deterjanların ne kadar zararlı olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Ancak sadece kullanılan deterjanlar değil bulaşık süngeri gibi temizlik malzemeleri de oldukça zararlı sonuçlara yol açabiliyor. Genellikle besinlerle alakalı tavsiyelerde bulunan Canan Karatay bu sefer temizlik ürünleriyle ilgili kritik uyarıda bulundu. Hanımlarına seslenen Prof. Dr. Canan Karatay, “Hanımlar fıttırmış, kusura bakmasınlar" diyerek o ürünleri evinize bile sokmama uyarısında bulundu. Diğer taraftan Karatay, evde hazırlanabilecek bulaşık ve çamaşır deterjanı yapımını da anlatmayı ihmal etmedi. Peki, evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? İşte evde bulaşık deterjanı yapımı.. 

Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? İşte evde bulaşık deterjanı yapımı.. 

"VÜCUTTAKİ DNA YAPILARINI BOZUYOR, ÇÖPE ATIN"

Bu ürünlerin DNA'mızı bozan kimyasallardan üretildiğini belirten Canan Karatay, “Deterjan ve dezenfektanlarda bulunan kimyasallar vücuttaki hücrelerin DNA’sını bozuyor. Bütün hastalıkların temelinde de vücuttaki DNA’nın bozulması var. Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın.

Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? İşte evde bulaşık deterjanı yapımı..  - Resim : 2

EVDE ÇAMAŞIR DETERJANI TARİFİ

MALZEMELER

1 litre su

1 su bardağı çamaşır sodası

yarım su bardağı sabun tozu (zeytinyağı kokulu olabilir)

yarım su bardağı boraks

YAPILIŞI

Doğal çamaşır deterjanı yapmak için 1 litre suyu kaynatın. Kaynayan su içine çamaşır sodası, boraks ve sabun tozunu ilave edin. İyice karıştırın. Bu karışımdan yarım çay bardağı kadarını çamaşır makinenizin deterjan bölümüne koyun. Çamaşırlarınızı güvenle yıkayın.

Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? İşte evde bulaşık deterjanı yapımı..  - Resim : 3

EVDE BULAŞIK DETERJANI TARİFİ

MALZEMELER

1 bardak kaynar su
1 tatlı kaşığı boraks
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı sabun tozu

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Macun kıvamına gelince normal bulaşık deterjanınızı kullandığınız gibi bulaşık süngeri yardımı ile kullanabilirsiniz.

 

Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? İşte evde bulaşık deterjanı yapımı..  ile ilgili etiketler Canan Karatay deterjan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.