Evde çalışanın tuvalet kağıdı patrondan

Hollanda hükümeti evde çalışanların tuvalet kağıdı, çay, kahve, elektrik, ısınma ve teknik masrafı için günlük 2 euro fatura çıkardı. Hükümete bağlı Aile Finansmanı Kurumu'na göre bu bedeli patronlar ödemeli...

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünya çapında milyarlarca kişinin evden çalıştığı dönemin en önemli sorularından biri de evde artan masrafları kimin ödeyeceği.

Uzaktan çalışmanın masraflarıyla ilgili bir araştırma yapan Hollanda hükümetine bağlı aile finansmanı kurumu NIBUD uzmanları, oluşan ekstra faturaların patron tarafından ödenmesi gerektiğini düşünüyor.

Pandemi nedeniyle dünyanın hemen her ülkesinde başlatılan uzaktan ya da evden çalışmanın masrafları tuvalet kağıdından çay kahveye, ilave doğalgaz, elektrik, su, internet tüketiminden masa-sandalyenin amortismanına kadar uzun bir liste tutuyor.

Sputnik'in haberine göre bunlar cüzdan üzerinde ek yük oluştururken, işyerindeyken çalışanın aklına gelmeyen bazı masraflar için Hollanda hükümetine bağlı aile finansmanı kurumu günde 2 euro (2.4 dolar) fatura çıkardı.

NIBUD'a göre bunun patronlar tarafından ödenmesi lazım.

NIBUD yetkilisi Gabrielle Bettonville, sıradan bir evde kaç çay kaşığı olduğunu hesapladıklarını, oradan toplam masraf faturasına varmakta zorlanmadıklarını ifade etti.

Ancak evin ısıtılması, su faturası ve hatta ses geçirmezlik masrafları hesaba katıldığında günde 2 euro hesabının yeterli olmayacağı görüşü hakim.

Üstelik 2 euro hesabı, yeni mobilya, bilgisayar, telefon ve diğer cihazları da kapsamıyor.

NIBUD, çalışanlar için elzemse bunlar masraflarının da işveren tarafından karşılanması gerektiğini savunuyor.

Araştırmayı temel alan Hollanda hükümeti de, marttan beri evden çalışan bürokratlara 363 euro Kovid-19 primi ödemesi yapmaya başladı.

İSPANYA ÖDEME ZORUNLULUĞU GETİRDİ

İspanya'da işverenlere çalışanların evinin işyeri olarak kullanılmasının ve cihazlarla donatılmasının getirdiği masrafları ödeme zorunluluğu getirildi.

Almanya'da ise uzaktan çalışanların haklarıyla ilgili yasa tasarısı üzerine çalışma yürütülüyor.

Fransa'da evden çalışanların çalışma saatleri dolduğunda e-postalara bakma zorunluluğu olmadığına dair bir yasa bile çıkarıldı.

İngiltere ise pandemi sırasında evde çalışmak için gereken donanımın satın alınmasına vergi indirimi getirmeyi görüşüyor.

Evde çalışanın tuvalet kağıdı patrondan ile ilgili etiketler Hollanda İspanya İngiltere Almanya Fransa Elektrik pandemi tuvalet kağıdı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.