Evde 30 dakikada korona testine onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, acil durumlar için 14 yaşından büyüklerin koronavirüs testini kendilerinin yapabileceği ve 30 dakikada sonuç veren kiti onayladı. FDA Yetkilisi Stephen Hahn, "İnsanların kendilerine yapabileceği testlerin onaylanmasıyla, bu test evde sonuç verebilen ilk test oldu" dedi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), evde koronavirüs testi yapılmasına imkan sağlayan kiti onaylandığını açıkladı. Kaliforniya'daki Lucira Health şirketi tarafından üretilen kit için, halka kullanım yetkisi verildi. Burun çubuğu yoluyla yapılabilen ve 30 dakikada sonuç veren testi 14 yaş üzeri kişiler kullanabilecek. FDA Yetkilisi Stephen Hahn, "İnsanların kendilerine yapabileceği testlerin onaylanmasıyla, bu test evde sonuç verebilen ilk test oldu" dedi.

Test kiti sadece evde değil hastaneler ve sağlık bakım noktalarında da kullanılabilecek. FDA, test edilecek kişilerin yaşının 14'den küçük olması durumunda testin sağlık uzmanı tarafından yapılmasına dikkat çekti.

Evde 30 dakikada korona testine onay ile ilgili etiketler Koronavirüs ABD korona testi test sonucu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.