Ev yapımı kolay aşure tarifi! Evde kolay Aşure nasıl yapılır?

Ev yapımı kolay aşure tarifi! Muharrem ayında sofralarını süsleyen ev yapımı kolay Aşure tarifi merak konusu oldu. Evde kolay Aşure nasıl yapılır? İşte, evde kolay aşure yapımı…

Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında gösterilen evde Aşure yapımı tarifi için araştırmalar başladı. Peki, evde kolay Aşure nasıl yapılır? Kendi mutfağınızda kolayca hazırlanabilecek kolay Aşure yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi…

Hz. Muhammed ve ashabının 1442 sene önce Mekke’den Medine’ye hicretini konu alan ve İslam aleminde Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edilen Muharrem ayında yapılan Aşure yapımı en çok aranan kelimelerin başında yer aldı.

EV YAPIMI KOLAY AŞURE TARİFİ MALZEMELERİ

• ½ kg buğday
• 1 su bardağı nohut
• 100 gr kayısı
• 50 gr kuş üzümü
• 100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
• 1 kg toz şeker
• 1 su bardağı kuru fasulye
• 1 çay bardağı pirinç

Ev yapımı kolay aşure tarifi! Evde kolay Aşure nasıl yapılır?

EVDE KOLAY AŞURE NASIL YAPILIR?

Ev yapımı aşurenize başlamadan hemen önce sizlere küçük bir tavsiye vermek istiyoruz. İçinde bulunan tüm yiyecekler ile birlikte 7-8 saat önceden buğdayı büyük bir tencere içerisine doldurarak yarım karış üzerine gelecek bir şekilde su ilave ederek 1 taşımlık kadar kaynatınız.

Nohut ve kuru fasulyeyi birlikte beraberce yıkayarak bunları bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan her iki tencerenin altını kapatarak 7-8 saat kadar tencere içerisinde dinlendirin. Belirli süre sonrasında tencerelerin altını yakarak kısık ateşte sürekli şekilde karıştırarak pişirmeye bırakın.

Bu pişirme esnasında buğdaylar iyice ezildikten sonra nohut ve kuru fasulyeler yumuşak kıvama gelinceye kadar işleme devam edin. Bu süre yaklaşık olarak 2,5-3 saat kadardır. Tenceredeki su azaldığı takdirde tencerenizin içerisine mutlaka su ilave etmeyi unutmayın.

Buğday tenceresinde taşma yaşanabilir. Bu sebeple kapağını aralık bırakmanızda fayda vardır. Buğdayın pişmesine yakın olarak tencereye daha önceden yıkadığınız pirinci ilave edin. Buğdayı bir süre eklediğiniz pirinçlerle birlikte pişirmeye bırakın. Pişirme işlemi bittiğinde nohut ile kuru fasulyeleri buğday tenceresine ekledikten sonra 10-15 dakikada kadar kısık ateşte kaynatın.

Malzemelerde verilen çekirdeksiz üzüm, kuş üzümü ve kayısıları tencereye ilave edin. İstenilen kıvama geldiği takdirde de aşurenizi soğumaya bırakın. Aşure soğuduktan sonra da kaselere paylaştırıp tarçın, ceviz, fındık, şam fıstığı ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun.

Ev yapımı kolay aşure tarifi! Evde kolay Aşure nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Evde kolay Aşure yapımı Kolay Aşure tarifi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.