Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi! Hayaldi Gerçek Oldu! İşte Başvuru Detayları

Sonunda ev hanımlarının da emeklilik hayalleri gerçek oluyor. Aslında en zor iş olan ev hanımlığı meslek grubundan sayılmasa da emekli olama şartlarına uyan ev hanımları emeklilik fırsatından yararlanabilecek. Ev hanımları için emeklilik zor gerçekleşecek bir hayal olmaktan çıkmış oldu.

Sonunda ev hanımlarının da emeklilik hayalleri gerçek oluyor. Aslında en zor iş olan ev hanımlığı meslek grubundan sayılmasa da emekli olama şartlarına uyan ev hanımları emeklilik fırsatından yararlanabilecek. Ev hanımları için emeklilik zor gerçekleşecek bir hayal olmaktan çıkmış oldu.

Birçok kadının istihdam edilmesine yönelik yapılan proje çalışmalarından sonra ev hanımlarına da TBMM’ ne sunulan yasa tasarısından sonra emeklilik müjdesi verildi. Son yapılan düzenleme ile hiç çalışma hayatı olmamış ev hanımları 25 yıl evli kalmak ve 50 yaşını doldurmak şartlarını yerine getirmesi ile emekliliğe hak kazanıyorlar.

Evinde kendi çapında yaptığı el işlerini satarak ev ekonomisine katkıda bulunan kadınların sayısı günden güne çoğalırken bu şekilde az da olsa para kazananlar vergi muafiyeti yasasından faydalanarak emekli olabiliyorlar.

Ev Hanımlarının Emekli Olması İçin Geçerli Olan Yasa Tasarısı Nedir?

TBMM’ne sunulan teklifin meclisten geçmesi ve yasalaşması durumunda ev hanımları hiç çalışmamış bile olsa belirtilen şartlara uyması durumunda emekli olabilecekler. İlk şart kadınların 1995 yılı ve öncesinde resmi nikâhlı olarak evli olmalarıdır. Kısacası 25 yıl ve üzeri evli olan hanımlar bu haktan faydalanabilecek.

Ayrıca 50 yaşını da doldurması gerekiyor. Emeklilikten yararlanmak için başvuru yapanların SGK ile hiçbir bağının olmaması şartı aranacaktır. Ev hanımı sigortalı olmamalı ve hiç çalışmamış olmalıdır. Bununla beraber SGK bünyesinde dul ve yetim aylığı gibi bir para almaması da gerekiyor. Tüm bu şartlara göre ev hanımının 1970 yılı ve öncesi doğmuş olması gerekir.

Ev Hanımlarının Emekli Olması için Gerekli Olan Şartlar Nelerdir?

  • SGK ile hiçbir bağlantısının olmaması.
  • Belli bir süre SGK da kaydı olsa bile ev hanımlarına tanınan emeklilik kapsamında başvuru yaptığı tarihte kesinlikle kaydının bulunmaması.
  • 1995 yılı ve öncesinden bu yana yani 25 yıl evli olması.
  • 50 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.
  • 18 yaşından büyük olması gerekiyor.
  • Herhangi bir malullük ve yaşlılık aylığı almamalı.
  • Herhangi bir gelirinin olmaması (gelir vergisine tabii olmaması) şartları aranıyor.
Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi! Hayaldi Gerçek Oldu! İşte Başvuru Detayları ile ilgili etiketler emeklilik ev hanımları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.