Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faizleri inecek, ev fiyatları yükselecek!

Konut kredisindeki düşüşün ardından emlak piyasası da canlanmaya başladı. Konut kredisi faiz oranlarının Yüzde 1'in altına düşmesiyle birlikte İstanbul'daki konut fiyatları hızla yükseliyor. Uzmanlara göre Düşen kredi faizleriyle birlikte yükselen talep, emlak piyasasını hareketlendirmeye devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut kredisi faiz oranlarını düşürün çağrısı ve Emlak Konut'un yüzde 0,70 faizli konut kampanyaları sonrasında bankalar konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Kampanyalar öncesi yüzde 1,10'un üzerinde seyreden konut kredi faiz oranları, bankaların geçen hafta yaptığı indirimlerle 0-24 ay vadelerde ortalama yüzde 0,90'a, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,96'ya ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,98'e çekildi.

Düşen faizle birlikte İstanbul'daki konut fiyatları hızla yükseliyor. Düşen kredi faizleriyle birlikte yükselen talep, emlak piyasasını hareketlendirmeye devam edecek.

Piyasaların canlanmasıyla birlikte bekleyen talebin satışa dönmesi, sektörün tarihinde görmediği kadar hareketli bir Ağustos ayı geçirmesine neden oldu. Peki piyasaların son durumu nasıl, faizler ve konut fiyatları düşer mi? Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun değerlendirdi:

İstanbul'da emlak piyasası ne durumda?

“İstanbul'da emlak piyasası sürekli yükselişte. Sadece bu yükselişin hızı değişiyor. İstanbul genelinde konut fiyat artışı devam edecektir. İstanbul nüfusunun yüzde 20'si İstanbul'da yaşıyor. Devletinde konut almak isteyenlere teşvik politikaları da var. Özellikle faiz indiriminin piyasaya çok büyük etkisi var. Kredilerde binde birlik oynama piyasanın seyrini anında etkiliyor. Umarım kredi faizleri inmeye devam eder. Çünkü yüzde 0,75'leri bu piyasa gördü. 26 Ağustos'ta başlayacak olan devlet desteğiyle birlikte bankalar kredi faizlerini bir nebze daha aşağıya çekmek zorunda kalacak. Ayrıca konut üreticileri de kendi finansman modellerini üreterek konut alıcılarının önünü açacak”

İstanbul'un iki yakasında hangi semtler öne çıkıyor?

“İstanbul'un tüm bölgeleri değerli ancak Kartal ve Başakşehir adeta yıldız. Avrupa Yakası'nda BBahçeşehir, Beylikdüzü ve Halkalı öne çıkan semtler. Anadolu Yakası'nda da Kartal-Tuzla hattı ile Ataşehir-Çekmeköy hattı şehrin öne çıkan bölgelerinin başında geliyor. Bağcılar, Esenler ve Kağıthane ile Fikirtepe, Göztepe ve Samandıra bölgeleri kentsel dönüşümle hareketleniyor. Buralarda ise prim oranı, yeni bölgelerden neredeyse daha fazla”

Mega projeler gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor?

“Ataşehir'deki Finans Merkezi'ni baz alarak ilerlemek gerekirse bu proje bölgedeki rakamların katlanarak artmasına neden oluyor. Nitekim Başakşehir Meydan Dükkanları, İstanbul'un yıldızı olan bir bölgeyi yeniden parlatacak. Bunlar genelinde tüm Türkiye'ye değer katıyor. Finans Merkezi'yle Ataşehir'de nüfus yoğunlaşacak ve şehrin yeni gözdesi olacak. Bununla birlikte buradaki emlak fiyatları yükselecek. İstanbul, emlak fiyatlarını en yüksek olduğu 3 metropol arasında yer alacak. 3. Köprü güzergahında yer alan Polonezköy veya Avrupa Yakası'nda Uskumruköy-Kısırkaya bölgesinde henüz imar durumu açıklanmadı. Burada gayrimenkul sahipleri de mülklerini satmak yerine ellerinde tutuyorlar. Burada hedef gayrimenkul zengini olmak”

İŞTE BANKA BANKA KONUT KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı: Konut kredisi faiz oranını ilk indiren Ziraat Bankası olmuştur. Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95'e çekildi.

Akbank konut kredisi faiz oranı: Akbank’tan yapılan açıklamaya göre banka 60 aya kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını %0,99’a indirdiğini açıkladı.

Garanti bankası konut kredisi faiz oranı: Garanti Mortgage konut kredisi faizlerini indirdi. Garanti Bankası, ev sahibi olmak isteyen müşterileri için kredi faiz oranlarında indirime giderek yeni bir kampanya başlattı. Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını %0.95’e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da %0,99’a düşürdü.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi faiz oranı: TEB başlattığı kampanya ile konut kredi faiz oranını 1 yıldan 10 yıla kadar olan tüm vadeler için yüzde 0.99 olarak belirledi.

Denizbank konut kredisi faiz oranı: DenizBank Konut kredi faiz oranlarını 2 yıla kadar olan vadede yüzde 0,89'a, 5 yıla kadar yüzde 0,99'a, 5 yıl üzeri vadelerde yüzde 1'in üzerine çekti.

VakıfBank konut kredisi faiz oranı: VakıfBank, "SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi" kampanyası ile konut sahibi olmak isteyenler 3-12 ay vadede yüzde 0,80, 13-36 ay vadede yüzde 0,88, 37-60 ay vadede yüzde 0,90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

Şekerbank konut kredisi faiz oranı: Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99'a düşürdü.

Halkbank konut kredisi faiz oranı: Halkbank ev sahibi olmak müşterilerine 1-24 ay için yüzde 0,80, 25-48 ay için yüzde 0,89, 49-60 ay için yüzde 0,90 ve 61-120 ay için yüzde 0,95 gibi avantajlı faiz oranları sunuyor. Halkbank’ın yeni konut kredisi paketi, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak olup kredi üst sınırı 1 milyon TL olarak belirlendi.

Kuveyt Türk konut kredisi faiz oranı: Kuveyt Türk konut sahibi olmak isteyenler için konut finansmanı kar oranlarında indirime gitti. Konut finansmanı indirimiyle konut sahibi olmak veya bu alana yatırım yapmak isteyenler vadeye göre farklı kar oranlarıyla büyük bir avantaj yakalayacak. Kuveyt Türk, 0-24 ay vadelerde yüzde 0.89, 24-60 ay vadelerde yüzde 0,99, 60-120 ay vadelerde yüzde 1,09 oranıyla tüketicilerine finansman sunacak.

Finansbank konut kredisi faiz oranı: Banka, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü.

ABank konut kredisi faiz oranı: ABank, 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a; 2-5 yıl arası vadede ise, yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a indirdi.

Odeabank konut kredisi faiz oranları: 12 Ağustos itibariyle 5 yıl vadeye kadar konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99'a indirdi. Banka 5 yıl üzeri vadede konut kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.05 olarak müşterilerine sunuyor.

Burgan Bank konut kredisi faiz oranları: Konut kredilerinde yaptığı faiz indirimiyle 60 aya kadar tüm vadelerde %0,99 faiz oranı sunarak müşterilerinin ev alma hayallerini gerçekleştirmesini sağlıyor.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faizleri inecek, ev fiyatları yükselecek! ile ilgili etiketler konut kredisi konut kredisi faizleri konut kredisi faiz oranları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.