Eurovisiyon 2022 Finalist Ülkeler Belli Oldu! Hangi Ülkeler Finalde?

Eurovision 2022 finalist ülkeler belli oldu. Eurovision 2022 finalinde finale kalan 25 ülke bu akşam final sınavu verecek. 31 yıl aradan sonra ev sahipliği yapan İtalya'da düzelenen Eurovision 2022'nin bu yılki en büyük favorisi Ukrayna olarak gösteriliyor. Eğer Ukrayna Eurovision 2022'yi kazanırsa ilk kez işgal altındaki bir ülke Eurovision'u kazanmış olacak. İşte Eurovision 2022 finalistleri...

Eurovision 2022 finali 14 Mayıs Cuma günü yapılacak. Yapıkan birinci yarı final sonuçlarına göre İsviçre, Norveç, Ermenistan, Yunanistan, İzlanda, Ukrayna, Litvanya, Moldova, Portekiz ve Hollanda finale kalan ülkeler oldu.

İkinci yarı final sonuçlarına göre ise Eurovision 2022 finaline kalan ülkeler Belçika, Çekya, Azerbaycan, Polonya, Finlandiya, Estonya, Avustralya, İsveç, Romanya ve Sırbistan oldu.

Eurovision 2022'nin bu yılki en büyük favorisi Ukrayna olarak gösteriliyor. Ukrayna'yı Kalush isimlil bir rap grubu temsil ediyor. Geleneksel halk müziği motifleri kullanan Kalush grubu işgal altındaki ülkeleri için sahne alıyor. Birçok uzmana göre ise Ukrayna'ya çok güçlü bir halk desteği olacak.

EUROVISION 2022'YE HANGİ ÜLKELER KATILIYOR?

Arnavutluk, Avustralya, Ermenistan, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna, İngiltere.

Eurovisiyon 2022 Finalist Ülkeler Belli Oldu! Hangi Ülkeler Finalde? ile ilgili etiketler eurovision 2022 final eurovision kim kazandı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.