Eurovision'a ev sahipliği yapamayabilirler...

İsrailli haber sitesi Walla, Universal Music şirketinin bu yıl Lizbon’da yapılan 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan İsrailli şarkıcı Netta Barzilai’yi eser hırsızlığı ile suçladığını bildirdi.

Sitedeki habere göre şirketin sözcüleri, ‘Toy' şarkısının yazarları Doron Medalie ve Stav Beger'e bir uyarı mektubu göndererek, Barzilai'nin söylediği şarkının The White Stripes grubunun ‘Seven Nation Army' şarkısından çalıntı olduğunu yazdı.

Haberde, bu suçlamanın önümüzdeki yıl İsrail'de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nı tehlikeye soktuğu, zira yarışmanın kurallarına göre tüm parçaların orijinal olması gerektiği, çalıntı yapıldığı tespit edilmesi halindeyse kazananın diskalifiye edildiği belirtildi.

Diğer yandan Walla'nın başvurduğu hukuk uzmanlarının çoğu, tarafların uzlaşmaya gidebileceğini, şarkının elde ettiği gelirlerinin bir kısmınınsa Universal Music şirketinin kasasına akmaya başlayabileceğini ifade etti.

TÜRKİYE 5 YILDIR KATILMIYOR

Türkiye'nin 1975 yılından bu yana katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki oylama sistemindeki adaletsizlik gerekçesiyle TRT yönetimi 2013 yılında yarışmaya katılmama kararı aldı. Oy verirken siyasi olayların ön plana çıkılması, her zaman komşulara verilmesi ve jürinin rüşvet aldığı iddiasıyla Türkiye 5 yıldır Eurovision'a katılmıyor.

Eurovision'a ev sahipliği yapamayabilirler... ile ilgili etiketler İsrail Eurovision Netta Barzilai
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.