Eurovision birincisi Kalush, Ukrayna'ya insansız hava aracı almak için kristal mikrofonu sattı

Eurovision şarkı yarışmasının bu seneki galibi Ukraynalı grup Kalush Orchestra olmuştu. Grup üyeleri, Rusya'nın saldırısı altındaki ülkelerine destek olmak için yarışmadan kazandıkları kristal mikronu ve pembe şapkalarını açık artırmada satışa çıkardı. Elde edilen gelirle Ukrayna için insansız hava aracı alacakları belirtiliyor.

Ukraynalı müzik grubu Kalush Orchestra, Eurovision galibiyetinin ardından yarışmadan kazandıkları kristal mikrofonu bağışlamaya karar verdi.

Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, ülkelerine destek olmak isteyen grubun Facebook üzerinden açık artırmaya çıkarılan kristal mikrofonu, 900 bin dolara satıldı. Meşhur pembe şapka ise 375 bin dolara açık artırmada alıcı buldu.

Satışın gerçekleştiği esnada Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Brandenburg Kapısı’nda konser veren grup, konuyla ilgili kısa açıklamalarda bulundu.

Grup üyelerinden Oleh Psiuk, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre en az 4 bin 31 sivilin hayatını kaybettiği ve 4 bin 735 sivilin de yaralandığı savaşa alışılmaması çağrısında bulunurken, “Barış gelene kadar her zaman ön sayfalarda olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Satıştan elde edilen gelir ile Ukrayna ordusu için insansız hava aracı alınacağı iddia edildi.

 

Eurovision birincisi Kalush, Ukrayna'ya insansız hava aracı almak için kristal mikrofonu sattı ile ilgili etiketler Ukrayna Kalush Orkestrası kristal mikrofon bağış açık arttırma insansız hava aracı Rusya Ukrayna savaşı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.