Eurovision 2022’nin ilk yarı finalistleri belli oldu

Bu yıl 41 ülkenin katılacağı 66. Eurovision Şarkı Yarışması için geri sayım başladı... Eurovision 2022'nin ilk yarı finali, İtalya’nın Torino kentinde yapıldı. "Büyük Beşler" olarak bilinen İtalya, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya büyük finale, yarı finalde yarışmadan doğrudan katılacak. İşte Eurovision Şarkı Yarışması'nda yarı finalde ilk ona kalan ülkeler ve yarı finalde elenen ülkeler...

Eurovision 2022 için Pala Alpitour’da düzenlenen gecede, 17 ülke yarıştı. Gecenin sunucuları Mika, Laura Pausini ve Alessandro Cattelan oldu.

Yarı finalde ilk ona kalan ülkeler İsviçre, Ermenistan, İzlanda, Litvanya, Portekiz, Norveç, Yunanistan, Ukrayna, Moldova ve Hollanda oldu.

Yarı finalde elenen ülkeler ise Hırvatistan, Letonya, Avusturya, Danimarka, Arnavutluk, Slovenya, Bulgaristan.

"Büyük Beşler" olarak bilinen İtalya, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya büyük finale, yarı finalde yarışmadan doğrudan katılacak. 2. yarı final 12 Mayıs, final ise 14 Mayıs’ta yapılacak.

Yarışmanın favorisi Ukrayna’yı “Stefani” isimli parçayla temsil edecek Kalush Orchestra olarak gösteriliyor. Yarışmayı geçen yıl Maneskin, seslendirdiği “Zitti e Buoni” isimli parça ile kazanmıştı. 

Eurovision 2022’nin ilk yarı finalistleri belli oldu ile ilgili etiketler Eurovision Eurovision 2022 müzik yarışması
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.