Europol'den 'aşırı sağcı şiddet' uyarısı!

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı'nın (Europol), Almanya'nın Chemnitz kentinde göçmen karşıtı gösteriler düzenleyen aşırı sağcı gruplar hakkında haziran ayında ciddi uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Almanya'nın doğusunda tansiyon yüksek: Aşırı sağcı ve sol gruplar karşı karşıya
Europol'ün haziran ayında yayımlanan yıllık terör raporunda, Avrupa'da özellikle mülteci akınından sonra giderek daha fazla hissedilen "aşırı sağcı şiddete" yönelik kaygılar dike getirildi.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın Belçika'da yayımlanan De Morgen gazetesinden aktardığına göre, Europol'ün raporunda Almanya'daki aşırı sağcı gruplara geniş yer verildi.

Chemnitz kentinde sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek göçmen karşıtı olayları başlatan ve "Nazi yanlısı" görüşlere sahip oldukları belirtilen NPD Gençlik Örgütü, Pegida, Dritte Weg ve Die Rechte gibi örgütlerin isimleri, Europol raporunda da ön plana çıkıyor.

Bu örgütlerin "Identitäre Bewegung" (Kimlik Hareketi) adlı organizayon tarafından yönlendirildiği belirtilen raporda, aşırı sağcı şiddetin cihatçılarla birlikte Avrupa'da yükselen tehdit olduğu vurgulandı.

Europol'den 'aşırı sağcı şiddet' uyarısı! ile ilgili etiketler Nazi europol göçmen karşıtı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.