Euroleague yönetimi açıkladı: Monaco - Anadolu Efes maçında hakem hatası!

Euroleague resmi sitesinden bir açıklama yayınlayarak Monaco - Anadolu Efes maçının son saniyelerinde yaşanan bir pozisyonla ilgili hakemlerin hatalı bir karar verdiğini açıkladı. Euroleague söz konusu pozisyonda Anadolu Efes'in 3 serbest atış kullanması gerektiğini fakat hakemin faul vermediğini belirtti.

Turkish Airlines Euroleague yönetimi yaptığı açıklamayla Monaco maçının bitimine 5.5 saniye kala Anadolu Efes aleyhine sonuca etki eden bir hata yapıldığını doğruladı.

Euroleague'in resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle;

Vasilije Micic'in AS Monaco vs. 13 Ekim 2022'de oynanan Anadolu Efes İstanbul maçında Euroleague Basketball'un tespitleri şöyle:

Dördüncü çeyrekte, oyun saatinde bitime 6.0 saniye kala Anadolu Efes İstanbul takımında Vasilije Micic, üç sayılık basketi bulmak için şutunu denedi. Şutu kaçırdı ve sahaya geri dönerken AS Monaco'dan John Brown, Vasilije Micic'in sağ ayağına bastı ve ardından AS Monaco'dan Jaron Blossomgame de aynı sağ ayakla temas kurdu. Bu, her iki ayağı da zemine geri dönmeden önce meydana geldi ve oyunda faul çalınmadı. Bu yanlış bir karardı ve hakem John Brown'a şut halindeki faul nedeniyle kişisel faul vermeliydi, bu durumda Anadolu Efes İstanbul'dan Vasilije Micic'in maçın 5.5 saniye kala 3 serbest atış kazanmasıyla sonuçlanmalıydı.

ANADOLU EFES UZATMALARDA KAYBETMİŞTİ

Normal süresi 82-82 sona eren maçı uzatmalarda Monaco 95-92 kazanmıştı. EuroLeague'de ilk maçını kazanan Anadolu Efes, ilk mağlubiyetini Monaco karşısında almıştı. 

Euroleague yönetimi açıkladı: Monaco - Anadolu Efes maçında hakem hatası! ile ilgili etiketler Monaco Anadolu Efes EuroLeague Grup maçı kural hatası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.