Euroleague tarihinin "en verimlisi" Nando De Colo... Fransız guard, Spanoulis'in rekorunu kırdı

THY Euroleague'in şimdiye kadarki en üretken çok yönlü oyuncusu, Fenerbahçe Beko'dan Nando De Colo oldu. 34 yaşındaki Fransız guard, kariyerindeki toplamda 4.184 verimlilik puanını ulaştı. Yıldız isim, Euroleague efsanesi Yunan guard Spanoulis'i geçerek tüm zamanların PIR sıralamasında ilk sırayı aldı.

THY Euroleague'in 13. haftasında AS Monaco'yu ağırlayan Fenerbahçe Beko, dün akşam 98-86 gali gelerek sezonun 4. galibiyetini elde etti ve 4 maçlık yenilgi serisi sona erdi. Sarı-Lacivertliler'in 34 yaşındaki guardı Nando De Colo maçı 15 verimlilik puanıyla tamamladı ve galibiyette kritik rol oynadı.

Fenerbahçe Beko'daki 3. sezonunu geçiren Fransız yıldız, bu maçla birlikte THY Euroleague tarihine geçti. De Colo, Euroleague'in Performans Verimlilik Puanı (PIR/Performans Endeksi Reytingi) rekorunu kırarak, organizasyonun en üretken çok yönlü oyuncusu unvanının yeni sahibi olmayı başardı.

SPANOULİS EFSANESİNİ GEÇTİ 

De Colo, 14 puanlık PIR ile Euroleague kariyerindeki toplamda 4.184 PIR puanına ulaştı. Yıldız isim, Euroleague efsanesi Yunan guard Vassilis Spanoulis'i geçerek tüm zamanların PIR sıralamasında ilk sırayı aldı. Spanoulis, kariyerinde 4.183 PIR puanına sahipti.

NBA'da San Antonio Spurs ve Toronto Raptors formaları giyen Nando De Colo, 2014 yazında CSKA Moskova'ya transfer olmuş ve 5 sezon Rusya'da forma giymişti. THY Euroleague'de İspanyol ekibi Valencia'nın da formasını giyen De Colo, 2016 ve 2019'da iki kez Euroleague şampiyonluğu yaşadı.

AS Monaco galibiyeti sonrası FB TV’ye konuşan yıldız oyuncumuz, elde ettiği bu başarı ve galibiyetle ilgili, "Kariyerim için böyle bir istatistik çok güzel ama bu akşam aklımda olan tek şey maçı kazanmaktı. Aynı şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu galibiyet çok çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

Euroleague tarihinin "en verimlisi" Nando De Colo... Fransız guard, Spanoulis'in rekorunu kırdı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko Nando De Colo vassilis spanoulis THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.