Euroleague efsanesi Zeljko Obradovic, 28 yıl sonra Partizan'a geri döndü

Çalıştırdığı 6 kulüple de Euroleague şampiyonu olarak tarihe geçen Fenerbahçe Beko'nun eski koçu Zeljko Obradovic, efsanesi olduğu Sırp ekibi Partizan'ın başına geçti. 61 yaşındaki çalıştırıcı, Belgrad ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, basketbol şubesini kendisine verirlerse Obradovic'i yarın özel uçakla getireceğini söylemişti.

Fenerbahçe Beko'dan 2019-20 sezonu sonunda ayrılan Sırp koç Zeljko Obradovic, ülkesinin köklü kulüplerinden Partizan'la 3 yıllık anlaşmaya vardı. Sırp basının duyurduğu habere göre 61 yaşındaki Obradovic, 1984-91 yılları arasında oyuncu olarak, 1991-93'te de başantrenör olarak görev yaptığı Belgrad ekibiyle anlaşmaya varmıştı. 19 Haziran'da verdiğimi haberin ardından Partizan, bugün resmi açıklamayı yaptı. Obra, Partizan'la EuroCup'ta mücadele edecek.

Obra, Partizan'ı 1992 yılında İspanya'nın Joventut Badalona takımıyla Abdi İpekçi'de oynanan Euroleague finalinda mağlup ederek kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşamıştı. Unutulmaz maçta Partizan'ı şampiyonluğa taşıyan basketi son saniyede Djordevic atmıştı.

İsmi NBA takımlarıyla da anılan efsane koç, geçtiğimiz günlerde Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Partizan yöneticileriyle sürekli iletişim halindeyim. Kulübüme yardımın dokunacağı her konuda yanınlarındayım. Sadece Partizan değil, bütün Sırbistan basketbolu için bu böyle... Partizan ve Kızılyıldız gibi kulüplerin Euroleague'de olmasını isterim. Belgrad şehri ve Sırbistan, basketbolu çok seviyor. Partizan benim için çok şey ifade ediyor" diye konuşmuştu.

Euroleague efsanesi Zeljko Obradovic, 28 yıl sonra Partizan'a geri döndü

Obradovic, NBA için ise "NBA'e kesinlikle gitmem. NBA takımları Avrupa'dan gelen koçlara güvenmiyorlar. Bu kırılması zor bir döngü" şeklinde görüş belirtimişti.

Fenerbahçe Beko'nun başında 7 yılda 11 kupa kaldıran Obradovic, Türkiye'nin basketbolda ilk THY Euroleague şampiyonluğuna imza atmasını sağlamıştı. 2017'de Euroleague zaferinin yanı sıra 5 kez Final Four oynatan Obra, çeşitli nedenlerle Kadıköy'den ayrıldıktan sonra ismi eski kulübü Panathinaikos ve İtalya'nın Bologna kulübüyle sık sık anılmıştı.

Euroleague efsanesi Zeljko Obradovic, 28 yıl sonra Partizan'a geri döndü ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko zeljko obradovic Partizan THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.