Euro kuru 10 liraya dayandı!

Thodex skandalının patlaması sonrası kripto para piyasasının yanı sıra döviz kuru da etkilendi. Dolar kuru 8.30 lira seviyesindeyken euro ise 9.98 lira seviyesine geldi.

Kripto para borsası Thodex'de patlayan 2 milyar dolarlık skandal piyasaları alt üst etti. Dolar kuru sabah saatlerinde 8,18’den 8,36’ya fırladı. Euro/TL’de de 9,85’ten 10,08’e sert sıçrama görüldü.

Dolar kuru saat 16.39 itibariyle 8.30 liradan işlem görürken euro ise 9.98 lirada seviyesinde bulunuyor.

Reuters’a konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi, şunları kaydetti:

“TL’de dün dolar karşısında yüzde 1’e yaklaşan bir değer kaybı yaşandı. Baktığımızda gelişmekte olan ülke para birimlerinde benzer bir trend göremiyoruz. Burada ABD ile ilişkilerin kısa vadede daha da gerileyeceği endişesi etkiliydi. Bunun yanı sıra rezervlerin gerekirse daha fazla satılabileceği söylemi de endişe yarattı.”

İnfo Yatırım tarafından paylaşılan analizde şu ifadelere yer verildi:

"Küresel bazda dolar endeksindeki hareketlenmelere baktığımızda son günlerde gelişen para birimlerinin çoğunluğunun dolar karşısında düşüş kaydettiği görülüyor.

Bu gelişmelerden TL'de etkileniyor ve dolar/TL paritesinde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar/TL paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8.25092 – 8.35010 – 8.48641 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 8.00312 – 7.86885 – 7.69565 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir."

Euro kuru 10 liraya dayandı! ile ilgili etiketler Dolar Euro piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.