EURO 2020'de son 16 turu heyecanı Galler-Danimarka maçıyla başlıyor

EURO 2020'de son 16 turu heyecanı 2 maçla başlıyor; Galler-Danimarka, İtalya-Avusturya... 26 Haziran 1992'de Avrupa şampiyonu olan Danimarka, 29 yıl sonra aynı gün adını çeyrek finale yazdırmak istiyor. Gözler ise grupta gol yemeden 3'te 3 yapan İtalya'da olacak.

EURO 2020'de grup maçlarının tamamlanmasının ardından son 16 turu heyecanı 2 maçla başlıyor. 2 günlük hasretin ardından ilk olarak Galler ile Danimarka, Amsterdam'daki Johan Cruyff Arena'da kozlarını paylaşacak. Ajax'ın stadında oynanacak ve 19.00'da başlayacak maçı Alman hakem Daniel Siebert yönetecek.

B Grubu'nun 3 puanla 2. sırada bitiren Danimarka, Christian Eriksen'in ilk maçta yaşadığı ve tüm dünyayı şok eden kalp krizi rahatsızlığının ardından Finlandiya ve Belçika'ya yenilmiş, 3. maçta Rusya karşısına 0 puanla çıkmıştı. Kopenhag'da Ruslar'ı 4-1'le geçen Vikingler, grubu 2. sırada tamamlamayı başardı. B Grubu'nda Finlandiye ve Rusya'da 3'er puan topladı ancak en iyi 4 grup üçüncüsü arasına giremeyerek turnuvaya veda etti.

26 HAZİRAN 1992'DE AVRUPA ŞAMPİYONU OLDULAR

26 Temmuz tarihi Danimarka için çok özel bir gün... EURO 92'de büyük bir sürprize imza atıp şampiyon olan Danimarka, Almanya'yı 1-0 mağlup ettiği final maçını 26 Temmuz 1992'de oynamıştı. 12 takımlı turnuvaya katılamayan ancak Yugoslavya'daki iç savaş nedeniyle tüm futbolcularını sahillerden toplayarak İsveç'e gelen Danimarka, tarihi bir başarıya imza atmıştı. UEFA, o turnuvanın ardından kaleciye geri pası yasakladı.

EURO 2020'de son 16 turu heyecanı Galler-Danimarka maçıyla başlıyor

GALLER'İN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL

Galler ise EURO 2016'da yarı final oynayarak herkesi şaşırttığı başarısının tesadüf olmadığını EURO 2020'de kanıtladı. Gareth Bale ve arkadaşları, A Milli Takım'ın da yer aldığı grubu 4 puanla 2. sırada tamamladı. "Teknik direktörü bile olmayan" takım tek galibiyetini 2-0'la bizden aldı. İtalya'ya 1-0 mağlup olan Galler, İsviçre'yle de 1-1 berabere kalmış, İsviçre'nin 86'da bulduğu gol VAR'a takılmıştı.

Turu geçecek takım, Hollanda - Çek Cumhuriyeti eşleşmesinin kazananıyla çeyrek finalde karşılaşacak.

İTALYA, WEMBLEY'DE SAHNE ALIYOR

Günün 2. maçında ise İtalya ile Avusturya, Londra'nın ünlü futbol mabedi Wembley Stadı2nda tur arayacak. TSİ 22.00'de başlayacak maçı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. İki maç da TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde grup aşamasının en dikka çekici takımı olan ve Roma'da oynadığı 3 maçı da gol yemeden kazanan Azzurri'ler çok formda... Şampiyonluk adayları arasına giren İtalya, Avusturya karşısında sürprize izin vermek istemiyor. Tecrübeli stoper Giorgio Chiellini'nin sakatlığı nedeniyle oynamama ihtimali yüksek. Oynadığı son 30 maçı da kaybetmeyen İtalya, tarihin en uzun yenilmezlik serisine sahip olmak için sahaya çıkacak.

C Grubu'nda Ukrayna ve Kuzey Makedonya'yı mağlup ederek 6 puan toplayan Avusturya ise sürpriz peşinde... Turu geçen takım çeyrek finalde Belçika - Portekiz maçının galibiyle mücadele edecek.

EURO 2020'de son 16 turu heyecanı Galler-Danimarka maçıyla başlıyor ile ilgili etiketler EURO 2020 Galler Danimarka İtalya Avusturya
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.