EURO 2020'de nefes kesecek yarı final eşleşmesi: İtalya vs. İspanya

EURO 2020'nin flaş takımı İtalya ile Hırvatistan ve İsviçre'yi elerken çok zorlanan İspanya, yarı finalde kozlarını paylaşacak. Wembley'deki dev randevu öncesi İtalya'da Spinazzola üzüntüsü yaşanıyor. İki takım arasında Avrupa şampiyonalarında oynanan maçlarda İspanya üstün...

EURO 2020'deki İtalya fırtınasını yıldızlar topluluğu Belçika'da dindiremedi. Roma'da oynadığı 3 grup maçında 9 puan toplayan, son 16 turunda Avusturya'yı Londra'daki ünlü Wembley Stadı'nda 2-1'le geçerek çeyrek finale yükselmişti. Azzurriler, dün akşam Münih'te oynanan maçta Belçika'yı da 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. İtalya'nın yarı finaldeki rakibi İsviçre'yi penaltılarla eleyen İspanya oldu. 6 Temmuz Salı günü yine Wembley'de oynanacak maç TSİ 22.00'da başlayacak.

EURO 2020'de nefes kesecek yarı final eşleşmesi: İtalya vs. İspanya

SPİNAZZOLA HERKESİ ÜZDÜ

Robeto Mancini'nin takımında turnuva başından beri öne çıkan isimlerden biri de Leonardo Spinazzola oldu. 3-0'lık Türkiye maçına damgasını vuran AS Roma'nın 28 yaşındaki sol beki gösterdiği performansla beğeni toplamıştı. Sadece Galler maçında rotasyon icabı oynamayan Spinazzola, uatmaya giden Avusturya maçında 120 dakika sahada kalmıştı. Dün akşamki Belçika maçında ise 79'da sakatlanarak oyundan çıkan İtalyan yıldızın en az 6 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Girdiği ikili mücadelede aşil tendonu kopan talihsiz isme takım arkadaşları dönüş uçağında büyük jest yaptı. Münih'ten ayrılıp Floransa'daki kampa dönen Azzuriler'in uçağında galibiyet kutlaması sırasında takım arkadaşları Spinazzola'nın ismini anons etti ve yarı finali ona armağan ettiler. 

 

EURO 2020'de nefes kesecek yarı final eşleşmesi: İtalya vs. İspanya - Resim : 2

İSPANYA-İTALYA MAÇLARI

Avrupa futbolunun iki ekol ülkesi Avrupa futbol şampiyonalarında 6. kez birbirine rakip olacak. Hollanda'nın şampiyon olduğu EURO '88 grup aşamasındaki maçı İtalya 1-0 kazanmış, galibiyet golünü Gianliuca Vialli atmıştı.

EURO 2008'in çeyrek finalindeki eşleşme ise 0-0 bitmiş ve İspanya penaltılarda gülen taraf olmuştu. Luis Aragones yönetimindeki İspanyollar o turnuvayı şamopiyonlukla tamamlamıştı.

EURO 2012'de ise iki kez karşı karşıya geldiler... Gruptaki maç 1-1 biterken, finaldeki randevu ise İspanya'nın 4-0'lık zaferiyle sonuçlanmış ve İspanya üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu olmuştu. Matadorlar 2010'da FIFA Dünya Kupası'nı kazandı.

EURO 2016'da son 16 turunda birbirine rakip olan iki futbol devinin bu randevusunu ise İtalya 2-0 kazandı.

İSPANYA ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

Xavi ve Iniesta'nın liderlik ettiği jenerasyonla 2 kez Avrupa şampiyonu, 1 kez de Dünya şampiyonu olan İspanya, tutuk başladığı EURO 2020'de sonradan açıldı. Grubuna koronavirüs krizi ve 0-0'lık İsveç beraberliğiyle başlayan Luis Enrique'nin takımı ardında Polonya ile de 1-1 berabere kalınca homurtular yükselmiş, 5-0'lık Slovakya maçıyla ise her şey unutulmuştu. 

Son 16 turunda Hırvatistan karşısında 3-1 öne geçmesine rağmen rakibin geri dönüşüne engel olamayan İspanya, 3-3 biten maçı uzatmada 5-3 kazanıp adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde de İsviçre karşısında 1-0 öne geçip yakalanan İspanyollar, Fransa'yı eleyen rakibini penaltılarla geçebildi. Ülkenin en popüler spor gazetesi Marca, bugün bu kapakla çıktı.

EURO 2020'de nefes kesecek yarı final eşleşmesi: İtalya vs. İspanya - Resim : 3

 

 

EURO 2020'de nefes kesecek yarı final eşleşmesi: İtalya vs. İspanya ile ilgili etiketler İtalya EURO 2020 İspanya Roberto Mancini Leonardo Spinazzola luis enrique
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.