EURO 2020'de finale yükselen İtalya 1968'den beri Avrupa şampiyonluğuna hasret

EURO 2020'ye 3-0'lık Türkiye maçıyla başlayan İtalya, adını finale yazdırmayı başardı. Avusturya'dan sonra Belçika ve İspanya'yı da eleyen Roberto Mancini'nin takımı şampiyonluğa kilitlendi. 4. kez final gören İtalyanlar, 1968'den beri şampiyonluğa hasret...

EURO 2020'nin flaş takımı İtalya, yarı finalde İspanya engelini penaltılarla aşarak adını finale yazdırmayı başardı. Azzuriler'in finaldeki rakibi İngiltere ya da Danimarka olacak. Teknik direktör Roberto Mancini yönetimindeki İtalya, 1968'den beri süren Avrupa şampiyonluğu hasretinin dindirmek için 11 Temmuz Pazar gününü beklemeye başladı.

"Mutfak derbisi" olarak da tanımlanan iki Akdeniz ülkesinin Londra'nın başkenti Wembley'deki kapışmasında ilk yarı gol sesi çıkmadı. Gök Mavililer, 60'ta Juventus'un yıldızı Federico Chiesa ile bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maça 2. yarıda giren Alvaro Morata 80'de Pedri'nin pasını gole çevirip skoru eşitledi. Turnuva başından beri eleştirilen 28 yaşındaki golcü attığı bu golle maçı uzatmaya götürdü.

ALVARO MORATA HEM SEVİNDİRDİ HEM ÜZDÜ

Uzatmada da eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti. İtalya ilk penaltıda Locatelli'yle şok yaşadı. İspanyol kalecinin kurtardığı penaltının ardından Dani Olmo da çerçeveyi tutturamadı ve iki taraf da ilk penaltılarda üzüntü yaşamış oldu.

Maçı uzatmaya götüren Morata'nın çok kötü kullandığı penaltıyı, PSG'nin çiçeği burnunda kalecisi Donnarrumma kurtardı. Jorginho da son penaltıyı gole çevirip İtalya'yı finale taşıdı.

3 FİNAL 1 ŞAMPİYONLUK

İtalya, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde ilk ve tek şampiyonluğunu Luigi Riva'lı kadrosuyla 1968 yılında elde etti. Aradan geçen 53 yılda iki kez final oynayan Çizme, EURO 2000 finalini Fransa'ya, EURO 2012'yi ise İspanya'ya kaybetmişti. 

EURO 2020'de finale yükselen İtalya 1968'den beri Avrupa şampiyonluğuna hasret

​İtalyan futbolcular, çeyrek final maçında sakatlanan ve 6-7 ay sahalardan uzak kalması beklenen takım arkadaşları Leonardo Spinazzola’yı unutmadı. Lorenzo Insigne, Belçika maçında sakatlanarak operasyon geçiren arkadaşının formasını penaltı atışlarının ardından giyerek final sevincine tecrübeli oyuncuyu da ortak etti. Roma'nın sol beki için Belçika zaferinin ardından da uçakta duygulandıran bir sürpriz yapılmıştı.

BONUCCİ&CHİELLİNİ 9 YIL SONRA YİNE FİNALDE 

Yıldız stoper Leonardo Bonucci için ise final maçı farklı bir anlam taşıyor. Giorgio Chiellini ile birlikte EURO 2012 finalinin ardından 2. kez finalde boy gösterecek olan Bonucci, İspanya maçıyla birlikte Avrupa Futbol Şampiyonları tarihinde İtalya formasını 17. kez giyerek efsane kaleci Gianluigi Buffon'u yakaladı. 34 yaşındaki savunmacı, final maçında da forma giymesi halinde Buffon’u geride bırakarak İtalya’nın Avrupa Futbol Şampiyonları tarihinde en çok maça çıkan oyuncusu olacak.

EURO 2020'de finale yükselen İtalya 1968'den beri Avrupa şampiyonluğuna hasret ile ilgili etiketler İtalya EURO 2020 İspanya Leonardo Bonucci Federico Chiesa Roberto Mancini
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.