Euro 2020 Türkiye gruptan nasıl çıkar? En iyi 3. nasıl olunur?

Türkiye A Milli takımımız Euro 2020’de grubundaki 2. maçında Galler’e 2-0 yenilince gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı. Futbol severler ise Euro 2020’de Türkiye gruptan nasıl çıkar sorusuna yanıt aradı. Peki, Euro 2020 gruptan kimler çıkacak?

Euro 2020 A grubu ilk iki maçında rakiplerine kaybeden Türkiye A Milli takımımız gruptan çıkma şansını oldukça zora soktu. İlk maçında İtalya’ya 3-0 kaybeden Milliler, ikinci maçında da Galler’e 2-0 yenilince averajı da kaybetmiş oldu.

Grupta ikinci maçlar sonunda -5 averaja sahip olan Türkiye A milli takımımız Pazar günü İsviçre karşısında galip geldiği takdirde rakiplerinin alacağı sonuçları beklemeye başlayacak.

Euro 2020 Türkiye gruptan nasıl çıkar? En iyi 3. nasıl olunur?

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

A grubunda üst üste iki maçını da kaybeden A milliler gruptan çıkmak adına tek şans olarak en iyi 3. olmak durumunda. İsviçre'ye karşı üçüncülük için mücadele edecek olan Milliler şu anda -5 averaja sahip.

Euro 2020'de grupları 1 ve 2. Sıralarda bitiren takımların yanı sıra, grupları en iyi puan ve averajla bitiren 4 takımda bir üst tura çıkma şansını elde edecek. Böylelikle 6 gruptan 4 farklı üçüncü takım, grup aşamasını geçerek bir üst tura çıkabilecek.

Euro 2020 Türkiye gruptan nasıl çıkar? En iyi 3. nasıl olunur? - Resim : 2

TÜRKİYE EN İYİ 3. NASIL OLUR?

Euro 2020'de bir üst tura adını yazdıracak olan üçüncü takımları belirlemek için grupta toplanan puanlara bakılacak. Puanların eşit olması halinde, daha iyi averaja sahip olan takımlar son 16 turuna kalma hakkını elde edecek.

Puanlar ve averajların da eşit olması halinde, daha fazla gol atan ekipler, bir üst tur şansını elde edecek.

Euro 2020 Türkiye gruptan nasıl çıkar? En iyi 3. nasıl olunur? ile ilgili etiketler Türkiye Galler EURO 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.