EURO 2020 şampiyonu İtalya, Roma'ya kupayla döndü... Giorgio Chiellini efsaneler arasında

İtalya Milli Takımı'nın 36 yaşındaki stoperi Giorgio Chiellini, partneri Leonardo Bonucci ile birlikte efsaneler arasına girdi. "Çok iyi stoper"den "Efsane stoper" katına yükselen Chiellini, yaptığı duygusal paylaşımla 2006 Dünya Kupası zaferinin mimarlarından Fabio Cannavaro'yu andı.

EURO 2020 finalinde İngiltere'yi penaltılarla yenip tarihinin 2. Avrupa şampiyonluğuna uzanan İtalya, eve döndü. İngilizler turnuva boyunca "Futbol evine dönüyor" şarkıları söylese de Kupa, Roma'ya döndü!

İtalya'nın 36 yaşındaki stoperi Giorgio Chiellini, hem turnuvadaki performansı hem de final maçındaki futboluyla dillerde. Juventus'un yıldızı, Torino ekibiyle sözleşmesi bittiği için EURO 2020'de "kulüpsüz" olarak gözüktü. Böylece, İtalya Milli Takımı'nda ilk kez bir futbolcu büyük bir turnuvada "kulüpsüz" statüsüyle top koşturdu. 2005 yılından beri Juventus forması giyen Chiellini'nin kısa süre içinde Serie A deviyle yeni sözleşme imzalaması bekleniyor.

BAŞBAKAN'I ZİYARET EDECEKLER

1968'deki zaferin ardından 53 yıl aradan sonra 2. kez Avrupa Şampiyonu olan İtalya Milli Takımı, kupayla beraber evine döndü. Londra'dan Alitalia havayollarının özel seferiyle sabah erken saatlerde Roma'ya gelen "Gök-mavililer", başkentteki Parco dei Principi oteline geçti. Dönüş yolunda uçakta yağılan kutlama ise Azzurri'lerin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

İtalya Milli Takım Kaptanı Giorgio Chiellini'nin, elinde kupa ve kafasında kral tacıyla otobüsten otele geçerken taraftarların tezahüratına eşlik ettiği görüldü. Dinlenmeye çekilen İtalya Milli Takımı oyuncularının, bu akşam saatlerinde önce İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ardından da İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından ayrı ayrı kabul edilmesi bekleniyor.

EURO 2020 şampiyonu İtalya, Roma'ya kupayla döndü... Giorgio Chiellini efsaneler arasında

EFSANE STOPERLER ARASINA GİRDİ

"Defansif futbol" dendiğinde nedense akla ilk gelen ülke İtalya oluyor. Bunda, 1950'lerin sonunda başlayan "Katanaçyo" taktiğinin çağrışımları etkili olsa da İtalyan futbolunun yetiştirdiği savunma oyuncularının payı büyük... Son 30-40 yılda Gentile, Bergomi, Baresi, Tassotti, Maldini, Costacurta, Nesta, Cannavaro ve Materazzi gibi stoperlerin yanı sıra Panucci, Zambrotta, Favalli, Brindelli ve Grosso gibi yıldız bekler futbolseverlerin hala hatıladığı isimler.

2006 Dünya Kupası zaferinde Fabio Cannavaro o kadar ön plana çıkmıştı ki, o yıl Ballon D'or ödülü Cannavaro'nun oldu. Chiellini'de EURO 2020 zaferinin ardından efsane kaptanı unutmadı. Kupayı yatağın üzerine koyup fotoğrafını çeken tecrübeli stoper, "Gelenek sürüyor, büyük ustanın izinde" notu düştü.

EURO 2020 şampiyonu İtalya, Roma'ya kupayla döndü... Giorgio Chiellini efsaneler arasında - Resim : 2

SAKO'YA YAPTIĞI FAUL TARİHE GEÇTİ

Maç 1-1 devam ederken, oyuna 2. yarıda giren Bukayo Sako'yla kontra atağa kalkan İngiltere'yi Giorgio Chiellini durdurdu. Tecrübeli futbolcu bu sert faulü yapmasa belki de İngilizler öne geçecekti.

Arsenal'in 18 yaşındaki sağ açığını kaçıran İtalyan stoper, yıldız ismiformasından çekip düşürünce sarı kart gördü. O tarihi fotoğraf ise sosyal medyada yüzlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı ve EURO 2020 görsel hafızasındaki yerini aldı. Geceye damga vuran pozisyon sonrasında iki oyuncu arasındaki yaş farkı gündeme geldi. Chiellini, 2000-2001 sezonunda Livorno'da ilk profesyonel maçına çıkarken, Bukayo Saka ise 2001'in Eylül ayında dünyaya geldi.

EURO 2020 şampiyonu İtalya, Roma'ya kupayla döndü... Giorgio Chiellini efsaneler arasında - Resim : 3

BONUCCİ, BUFFON'UN REKORUNU KIRDI

İtalya'da Chielli'nin hem Juventus'tan hem de milli takımdan partneri Leonardo Bonucci ise Azzurri formasını 18. kez giyerek Avrupa Futbol Şampiyonları tarihinde İtalya formasını en çok giyen isim oldu. Daha önceki rekor efsane kaleci Gianluigi Buffon'a aitti. Giorgio Chiellini ile birlikte EURO 2012 finalinin ardından 2. kez finalde boy gösteren Bonucci, final maçında skoru 1-1 yapan golü atarak geri dönüşü başlatan isim olmuştu.

EURO 2020 şampiyonu İtalya, Roma'ya kupayla döndü... Giorgio Chiellini efsaneler arasında ile ilgili etiketler EURO 2020 İtalya Giorgio Chiellini Bukayo Saka Leonardo Bonucci
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.