EURO 2020 gruptan nasıl çıkılır? Türkiye gruptan nasıl çıkar?

EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye - İtalya maçı ile başladı. Türkiye'nin İtalya karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet sonrası vatandaşlar da Türkiye EURO 2020 gruptan nasıl çıkar sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki EURO 2020 gruptan nasıl çıkılır?

EURO 2020 gruptan nasıl çıkılır? EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası bugün oynanan Türkiye - İtalya maçı ile start aldı. Geçtiğimiz yıl yapılması gereken ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen EURO 2020'de Türkiye ilk maçında İtalya'ya 3-0 mağlup oldu. Peki Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Türkiye'nin yer aldığı A Grubu'nda İtalya, Galler ve İsviçre yer alıyor. Grup aşamasında oynanacak maçlarla birlikte gruptan çıkma şartları da belirlenmiş olacak. 

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Turnuvanın grup aşamasının son maçında aynı puana sahip iki takımın karşı karşıya gelmesi ve bu maçın da beraberlikle bitmesi halinde bir sonraki tura çıkacak taraf penaltılarla belirleniyor.

Bu senaryo henüz hiçbir büyük turnuvada gerçekleşmedi. Ancak EURO 2008'de bu senaryoya çok yaklaşıldı.

EURO 2008'de A Grubu'nun son maçında aynı puana sahip iki takım Türkiye ve Çek Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. Çek Cumhuriyeti, 2-0 öne geçti ancak Türkiye müthiş bir geri dönüşe imza atarak maçı 2-2'ye taşıdı.

Son dakikalara bu skorla girilirken, birçok kişinin beklentisi gruptan çıkan takımın penaltılarla belirlenmesini bekliyordu. Ancak 89'uncu dakikada Nihat Kahveci, Türkiye'yi öne geçiren golü attı ve gruptan Türkiye çıktı.

Grup aşaması tamamlandığında eğer ikiden fazla takım aynı puanda tamamlarsa gruptan çıkacak takımın belirlenmesinde kendi aralarında oynadıkları maçla başlayarak, diğer kriterler belirleyici olacak.

 

EURO 2020 gruptan nasıl çıkılır? Türkiye gruptan nasıl çıkar? ile ilgili etiketler EURO 2020 euro 2020 gruptan nasıl çıkılır türkiye gruptan nasıl çıkar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.