Etna yanardağı nerede? Etna yanardağı patlaması nasıl oldu?

Etna yanardağı nerede sorusu merak ediliyor. Etna yanardağının patlaması gündem oldu. Ani patlaması ile gündem olan Etna yanardağı nerede ve etna yanardağı patlaması nasıl oldu detaylar haberimizde.

Etna yanardağı nerede, Etna yanardağı patlaması nasıl oldu merak ediliyor. İtalyan da bulunan italyan haber ajansı ANSA'nın haberlerinde, yanardağın magmatik kanallarındaki iç hareketlilik nedeniyle lav püskürttüğü açıklandı. Dağdaki volkanik faaliyetlerin Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) tarafından izlendiği de açıklandı.

Etna ve yakınlarında 3,3 büyüklüğünde volkanik depremin olduğu açıklandı.

Etna yanardağı nerede? Etna yanardağı patlaması nasıl oldu?

Etna Yanardağı Nerede?

Etna yanardağı, Sicilya'nın doğu tarafında, Messina ve Katanya'ya yakın olan aktif bir yanardağdır. Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağ olarak bilinir. Şu anki yüksekliği 3.326 m olduğu bilinmektedir. Bu yükseklik zirvedeki püskürmelerle beraber zaman zaman değişmektedir. Dağ, 1865'teki yüksekliğine göre 21,6 m daha alçalmıştır.

İtalya'da bulunan Alplerin güneyindeki en büyük dağ olduğu bilinmektedir. 1190 km² alan kaplamaktadır, taban çevresi ise 140 km'ye varmaktadır. İtalya'da bulunan en büyük üç aktif yanardağından biridir olan Etna, yüksekliği en yakın rakibi Vezüv'ün üç katı, Stromboli'nin 3,5 katıdır. Etna yanardağı 2013'te Dünya Mirası ilan edildi.

Etna yanardağı nerede? Etna yanardağı patlaması nasıl oldu? ile ilgili etiketler etna yanardağı etna yanardağ patlaması
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.