Etli Balkabağı Dolması Tarifi! Bunu Herkes Yapamıyor! Gerçekten Zor Ama Lezzeti O Kadar Büyük

Osmanlı mutfağına ait harika ve çok lezzetli yapılışı çok kolay bir yemek tarifi etli bal kabağı dolması lezzeti damakta kalan sunumu da göz dolduran bir lezzet mutlaka denemelisiniz. Bal kabağını sadece tatlı yapılır diye düşünenler bu yemeği yapınca çok şaşıracaklar.

Osmanlı mutfağına ait harika ve çok lezzetli yapılışı çok kolay bir yemek tarifi etli bal kabağı dolması lezzeti damakta kalan sunumu da göz dolduran bir lezzet mutlaka denemelisiniz. Bal kabağını sadece tatlı yapılır diye düşünenler bu yemeği yapınca çok şaşıracaklar. Balkabağından tatlı ve kek dahi yapılabilir ama etli bir yemeği ilk defa deneyecekler çok beğenecekler. Ecdadımızın mutfağından şimdiye kadar lezzeti olmayan bir yemek çıkmamıştır. Buda çok lezzetli ve farklı bir yemek tarifidir.

Etli Balkabağı Dolması Tarifi! Bunu Herkes Yapamıyor! Gerçekten Zor Ama Lezzeti O Kadar Büyük

Malzemeleri;

 

  • 1 küçük boy bal kabağı
  • Yarım kilo kuzu, dana veya koyun eti (arzuya göre)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar karabiber tane şeklinde
  • 2 diş sarımsak

Etli Balkabağı Dolması Tarifi! Bunu Herkes Yapamıyor! Gerçekten Zor Ama Lezzeti O Kadar Büyük - Resim : 2

Etli Bal Kabağı Dolmasının Yapılışı;

 

Osmanlı mutfağında pişirilen bu harika lezzetli yemeği bal kabağında nasıl olur diye düşünmeyin. Kabağın aroması etlere geçiyor ve harika bir yemek ortaya çıkıyor.

İlk yapılacak iş kabağın altından çay tabağı büyüklüğü kadar yuvarlak kesilir. Kesilen parçayı bir kenara alın kabağın çekirdekleri temizlenir.

Bir kabın içinde kuşbaşı doğranan etler karıştırılır ve kabağın içine doldurulur. Sonra keserek çıkarılan kapağı tekrar çıkarılan yere gelecek biçimde yapıştırıp o kısım altta kalacak şekilde fırın poşetinin içine yerleştirilir.

Etli Balkabağı Dolması Tarifi! Bunu Herkes Yapamıyor! Gerçekten Zor Ama Lezzeti O Kadar Büyük - Resim : 3

Fırın poşetini tek tarafından sıkı bir şekilde bağlayıp yarım çay bardağı su koyarak diğer tarafı da sıkıca bağlanır. En son fırın tepsisine yerleştirilir. Fırına koyulur ve 180 ila 200 derecede yaklaşık olarak 1,5-2 saat pişirilir.

Lokum kıvamında harika bir yemek oluyor. Bu yemeği ana yemek olarak yanına da yapacağınız bir pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. İster özel akşam yemeklerinizde isterseniz ramazan sofralarınız da sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Balkabağı Dolması Tarifi! Bunu Herkes Yapamıyor! Gerçekten Zor Ama Lezzeti O Kadar Büyük ile ilgili etiketler balkabağı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.