Etiyopya hükümeti toprak bütünlüğünde ısrarcı: Tigray’ı geri alacağız!

Etiyopya ordusu, iki yıldır giderek yükselen ve bir ara neredeyse kaybettikleri iç savaşta SİHA desteğinin ardından kontrolü ele alarak ülkenin Tigray dışındaki eyaletlerinde güvenliği sağlamıştı. Hükümet, ilerleyeceğini söyledi ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi kontrolündeki Tigray eyaletini geri alacaklarını açıkladı.

Etiyopya merkezi yönetimine bağlı ordu güçleri, Tigray'lı ayrılıkçı isyancıların kontrolündeki Tigray eyaletini geri alacaklarını açıkladı.

Etiyopya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı General Abebaw Tadesse imzalı açıklamada, Tigray eyaletini geri almaya yönelik askeri harekat planlandığı ifade edildi.

“Tigray, Etiyopya’nın bir parçası ve hiçbir güç bizi buraya girmekten alıkoyamaz.” ifadelerinin geçtiği açıklamada ayrıca, “düşmanın yok edilinceye kadar” savaşın devam edeceğine vurgu yapıldı.

 

 

Kaynak: Mepanews, M5

Etiyopya hükümeti toprak bütünlüğünde ısrarcı: Tigray’ı geri alacağız! ile ilgili etiketler Savaş Etiyopya tigray Açıklama geri alacağız
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.